Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmavoimat harjoittelee laajasti ensi viikolla – Suomen taivaalla voi nähdä Hornetien lisäksi hävittäjiä Ruotsista ja Ranskasta

Ilmavoimat harjoittelee lähes 30:llä F18-Hornet-hävittäjällä eri puolilla Suomea ensi viikolla. Määrä vastaa lähes puolta kaikista Ilmavoimien Horneteista.

Lapin, Karjalan ja Satakunnan lennostot järjestävät yhtä aikaa kukin omat lentoharjoituksensa 14.–18. marraskuuta. Otava-, Vilkku- ja Touho-nimillä kulkevien harjoitusten vuoksi Ilmavoimien lentokoneita lentää tavallista enemmän muun muassa Ivalon ja Kuopion välillä, Perämerellä ja Ilmavoimien tukikohtien lähialueilla.

Harjoitukseen osallistuu myös Ruotsin ilmavoimat JAS 39 Gripen -hävittäjillä tukikohdastaan Luulajasta. Lisäksi Ranskan ilma- ja avaruusvoimat osallistuu harjoitukseen kahdella Rafale-hävittäjällä. Ranskalaishävittäjät tukeutuvat Rovaniemen tukikohtaan.

Ilmavoimat kertoo, että harjoitusten vuoksi taivaalla voi hetkellisesti näkyä lentokoneiden soihtu- ja silppuheitteistä johtuvia kirkkaita valoilmiöitä.

Harjoituksia pääkaupunkiseudun liepeillä tällä viikolla

Ilmavoimien tulevien harjoitusten lisäksi tällä viikolla Rajavartiolaitos, poliisi ja Puolustusvoimat ilmoittavat järjestävänsä yhteisharjoituksen Etelä-Suomessa 8.–11. marraskuuta. Viranomaiset harjoittelevat Santahaminassa Helsingissä, Vihdissä, Karkkilassa sekä Lopella sijaitsevalla Räyskälän lentoasemalla. Harjoitukseen osallistuu muun muassa helikoptereita Utin jääkärirykmentistä.

– Poliisilla on johtovastuu hybriditilanteessa, joten olemme kokeneet tärkeäksi kehittää varautumista sekä yhteistoimintaa Rajavartiolaitoksen ja Puolustusvoimien kanssa, kertoo ylikomisario Juha Hietala Helsingin poliisin tiedotteessa.

Harjoituksen aikana niiden alueilla voi nähdä tavallista enemmän viranomaisten kalustoa.