Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

HS: Yksikään hyvinvointialue ei ole jäämässä plussalle ensi vuonna

Yhdenkään hyvinvointialueen tulos ei ole jäämässä ensi vuonna plussan puolelle, kertoo Helsingin Sanomat. Lehti on käynyt läpi hyvinvointialueiden talousarviot ja talousarvioiden kehykset sekä haastatellut alueiden talousjohtajia.

HS:n mukaan yhtä lukuun ottamatta kaikki hyvinvointialueet arvioivat tekevänsä tappiota. Pohjois-Savossa pyritään ensi vuonna nollatulokseen.

Euromääräisesti suurinta alijäämää tekee ensi vuonna Etelä-Savo. Alueen alijäämän ennustetaan olevan 95 miljoonan euron luokkaa.

Suhteellisen pientä alijäämää on tekemässä Keski-Pohjanmaa, jossa ensi vuoden tuloksen arvioidaan olevan reilut kahdeksan miljoonaa euroa miinuksella.

HS kertoo, että yhteensä kaikki hyvinvointialueet tekevät tappiota useita satoja miljoonia euroja.

Budjettipäätökset ovat alueilla keskenään eri vaiheissa, eikä kaikilla hyvinvointialueilla budjettia ole lyöty lukkoon. Muutamalla alueella talousluvut eivät ole edes vielä tiedossa, mutta talousjohtajat ovat kertoneet HS:lle, että budjetit tulevat olemaan alijäämäisiä.

Hyvinvointialueet aloittavat toimintansa vuodenvaihteessa.