Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kättelystä ei luovuta – presidentti Niinistö kertoi Linnan juhlien järjestelyistä

Presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotto järjestetään tänä vuonna jälleen lähes normaalisti, joskin totuttua pienemmällä vierasjoukolla. Presidentti Sauli Niinistö kertoo tilaisuudesta lisää tänään kello 13.45 järjestettävässä tiedotustilaisuudessa, jota voi seurata suorana lähetyksenä tästä linkistä.

Keskisuomalainen välittää tilaisuuden suorana ja seuraa tapahtumia myös tässä jutussa.

Veteraanit ja lotat on kutsuttu erilliselle vastaanotolle, joka järjestetään itsenäisyyspäivää edeltävällä viikolla 1.12. Valtionsalissa. Kutsuttuna on 14 veteraania ja viisi lottaa.

Kaksi edellistä presidentin itsenäisyyspäivän vastaanottoa on peruttu vaikean koronatilanteen takia. Nyt juhlaan on kutsuttu noin 1 300 vierasta. "Tänä vuonna juhlan järjestämistä mietittiin tarkkaan. Päädyttiin järjestämään, mutta mahdollisimman turvallisesti. Vieraiden määrää on vähennetty noin kolmanneksella. Ilmapuhdistimia on hankittu Linnaan kymmenittäin", presidentti Sauli Niinistö kertoo. Vieraita pyydetään tekemään koronatestit ennen saapumista juhliin. Kättely säilytetään. Mutta vieraat voivat tervehtiä nyökkäämälläkin, jos haluavat. "Myös maskeja on tarjolla kaikille, jotka niitä haluavat käyttää", Niinistö kertoo. Suora lähetys päättyy.