Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KORJAUS: Poliisi vapautti lehdenjakajan surmasta epäillyn – poliisi MTV:lle: Näyttää varmalta, ettei vapautettu mies liity tapaukseen

Poliisi vapautti Vantaan Myyrmäen henkirikoksesta epäillyn miehen lauantaina. Itä-Uudenmaan poliisin mukaan mies vapautettiin, koska poliisilla ei ole edellytyksiä jatkaa vangitsemista.

Postia jakamassa ollut nuori nainen kuoli Myyrmäentiellä aamuyöllä 17. marraskuuta tapahtuneen väkivallanteon seurauksena. Nainen kuoli myöhemmin sairaalassa. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi tapauksessa kiinni otetun 23-vuotiaan miehen 20. marraskuuta.

– Selvitämme edelleen, mikä hänen osuutensa asiassa on, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä sanoi tiedotteessa.

Tyynelä kertoi MTV:n uutisille, että mies oli ollut vangittuna, koska sopi tuntomerkkeihin ja että vangitsemiseen oli myös perusteita, joita hän ei voi avata julkisuudessa. Rikoskomisarion mukaan näyttää varmalta, ettei nyt vapautettu mies liity tapaukseen. Tyynelä ei tarkentanut MTV:lle, miksi tutkinta ohjautui uusille urille.

Posti tiedotti lauantaina, että se on järjestänyt 17. marraskuuta lähtien vartiointiliikkeen kautta ympärivuorokautista lisäturvaa jakelualueelle, jossa väkivallanteko tapahtui. Käytäntöä jatketaan toistaiseksi.

Postin henkilöstöjohtaja Timo Koskinen kertoi tiedotteessa, että Postissa on lisäksi käynnistetty työ, jossa yhdessä henkilöstön kanssa katsotaan, mitä jakeluturvallisuuden vahvistamiseksi voidaan nopeasti tehdä.

– Tähän työhön saamme asiantuntijatukea myös Helsingin poliisilta. Henkilöstömme turvallisuuden varmistamiseksi emme kommentoi julkisuudessa muita keinoja, joilla turvallisuutta ylläpidetään, Koskinen kertoi tiedotteessa.

– Olemme koko työyhteisö erittäin järkyttyneitä kaikesta tapahtuneesta. Toivomme, että tekijä saadaan kiinni mahdollisimman pian, hän sanoi.

Poliisi kaipaa yhä havaintoja tapahtuneesta ja erityisesti mustiin pukeutuneesta miehestä. Poliisi pyytää vihjeitä sähköpostitse vihjeet.ita-uusimaa@poliisi.fi tai puhelimitse 050 399 9026.

---

Juttu on julkaistu alun perin 26. marraskuuta 2022 ja sitä on korjattu 28. marraskuuta 2022 kello 14.50: Nainen ei kuollut tapahtumapaikalla Myyrmäentiellä vaan myöhemmin sairaalassa.