Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi: mies ampui pilkkijää kohti Enontekiöllä, koska luuli tätä hirveksi

Enontekiöllä oli lähellä käydä paha metsästysonnettomuus lauantaina, kun moottorikelkalla aseen kanssa liikkunut mies ampui pilkkijää kohti. Ampujan mukaan hän luuli joen jäällä ollutta pilkkijää hirveksi. Luoti ei kaikeksi onneksi osunut kalastajaan. Poliisi tiedotti tapauksesta tiistaina.

Pilkkijän mukaan hän oli havainnut jokea pitkin lähestyvän moottorikelkan, joka oli pysähtynyt noin parin sadan metrin päähän. Tämän jälkeen kelkkailija oli nopeasti kaivanut esiin aseensa ja ampunut kohti kalastajaa.

Tapauksessa on monta omituista asiaa. Moottorikelkalla liikkunut keski-ikäinen asemies tavoitettiin myöhään lauantai-iltana. Hänet kiinniotettiin ja pidätettiin, minkä jälkeen poliisi totesi, ettei hänellä ollut voimassa olevaa aselupaa eikä myöskään metsästyskorttia. Alkoholilla on poliisin mukaan voinut olla osuutta asiaan. Tapauksen esitutkinta jatkuu edelleen, ja ampujaa epäillään vaaran aiheuttamisesta, metsästysrikoksesta ja ampuma-aserikoksesta. Poliisin mukaan mies on ollut kuulusteluissa vaitonainen.