Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Neljä pikkuleijonaa pelastettiin Ukrainasta ja lennätettiin Yhdysvaltoihin – "Ovat kestäneet lyhyen elämänsä aikana enemmän kuin minkään eläimen pitäisi"

Neljä Ukrainasta pelastettua leijonanpentua saapui tiistaina 29. marraskuuta turvaan Yhdysvaltoihin. Asiasta tiedottaa kansainvälinen eläinsuojelujärjestö International Fund for Animal Welfare (IFAW).

Poznanin eläintarhasta Puolaan siirretty urospentu Taras ja naaraat Stefania, Lesya ja Prada lennätettiin Minnesotaan Sandstonen kaupungissa sijaitsevaan villikissojen suojelukeskukseen.

Pennut ovat kaikki 4–5 kuukauden ikäisiä. Niiden kerrotaan saaneen hyvää hoitoa ja toipuvan 36 tunnin kestoisesta taipaleestaan alkuperäisestä kodistaan.

– Nämä pennut ovat kestäneet lyhyen elämänsä aikana enemmän kuin minkään eläimen pitäisi, IFAWin villieläinten pelastusohjelman johtaja Meredith Whitney sanoo.

Pennut syntyivät Ukrainassa Venäjän hyökkäyssodan aikana ja jäivät orvoiksi muutaman viikon ikäisinä.

Pelastusoperaation aikana eläintarhat ja suojelukeskukset eri puolilla Eurooppaa olivat jo ottaneet vastaan ukrainalaisia leijonia ja ilmoittivat kiintiöidensä täyttyneen.

Sandstonen suojelukeskuksessa on leijonille erikseen suunniteltu elinympäristö. Pennut elävät siellä yhdessä tarpeisiinsa sopivassa ympäristössä.