Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Naisleijonien kapteeni yllättyy joka kerta kutsusta Linnan juhliin

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkueen kapteeni Jenni Hiirikoski pelaa ammatikseen Ruotsin naisten pääsarjan Luulajassa ja on pikavisiitillä kotimaassa. Syy on hyvä. Hänet on kutsuttu jälleen itsenäisyyspäiväksi Linnan juhliin, joita 35-vuotiaan Hiirikosken peliuralle on mahtunut jo monet.

– Olen aina tosi yllättynyt tasavallan presidentin postista. Suuri kunnia päästä edustamaan, Hiirikoski kertoi STT:lle maanantaina Helsingissä järjestetyssä Suomen jääkiekkoliiton mediatilaisuudessa.

Kerta Linnan juhlissa on hänelle jo neljäs.

– 2010 olympiapronssin jälkeen olin ensimmäisen kerran. Seuraavan kerran olin leijonalegendojen joukossa, kun Riikka (Sallinen) oli myös mukana, Hiirikoski mainitsi maajoukkueen kaikkien aikojen tehokkaimman pelaajan.

– Juhlat ovat olleet aina aika samantyyppiset. Ihmiset ovat olleet hyvällä fiiliksellä siellä, ja juhlatunnelma on rauhallinen.

Hiirikoski kipparoi Naisleijonat MM-hopealle vuonna 2019 ja eteni Linnan juhlien kättelyjonossa silloisen päävalmentajan Pasi Mustosen kanssa.

– Michelle (Karvinen) ja Riikka olivat silloinkin mukana. Tällä kertaa olen yksin, Hiirikoski tuumi.

MM-pettymys on käsitelty

Suomi saavutti helmikuussa Pekingissä pronssia naisten jääkiekkoturnauksessa, mutta elo-syyskuun MM-kilpailut Tanskassa menivät pieleen. Suomi putosi B-tasolohkoon.

Oletko toipunut jo pettymyksestä?

– Kyllä joo. Ikävä kyllä pettymykset kuuluvat urheilu-uraan.

– Viime turnaus marraskuussa oli todella hyvä, ja oli hieno nähdä niin paljon uusia pelaajia ringissä, Hiirikoski paalutti ja kertoi maajoukkueen suuntaavan uudella ilmeellä kohti kevään MM-kilpailuja.

Joulukuun puolivälissä Naisleijonat pelaa viiden maan turnauksessa Ruotsissa.

Maaottelutauko sarjapeleistä ei ole vielä alkanut.

– Lauantaina oli vielä peli. Nyt on normiviikko menossa ja palaan "officelle" keskiviikkona.

Hiirikosken "toimisto" sijaitsee Luulajassa seitsemättä kautta. Pitkä ura Suomessa ja ulkomailla antaa perspektiiviä käsitellä pettymyksiä, mutta niitä on vaikea vertailla keskenään.

– Tuloksellisesti isoimmat pettymykset ovat kulminoituneet puolivälierätappioihin. Sellainen tuli nytkin MM-kilpailuissa, mutta jatkopelit sen jälkeen eivät menneet kuten halusimme. Vaikea niitä pettymyksiä on laittaa järjestykseen, mutta tämä on ollut myös uuden alku maajoukkueessa.

– Väkisinkin tulee eteen hetket, mitä tehdään, miten tehdään ja miten lähdetään viemään asioita eteenpäin. Lopulta tämä on käännetty positiiviseksi hetkeksi. Nyt on muutoksen aika, kapteeni ja puolustuksen kulmakivi alleviivasi.

Mediatilaisuudessa Hiirikoskelta kysyttiin, mitä itsenäisyys hänelle merkitsee.

– Itsenäisyys on iso asia. Päällimmäisenä mieleen nousee kiitollisuus sotiemme veteraaneja kohtaan ja sitä kohtaan, että meillä on mahdollisuus pukea Suomen paita päälle, hän vastasi.