Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Vihapuheen tutkija Tuija Saresma valittu vuoden tieteentekijäksi

Tieteentekijöiden liitto on valinnut vuoden tieteentekijäksi Tuija Saresman.

Saresma on kulttuurintutkimuksen ja sukupuolentutkimuksen dosentti ja toimii Jyväskylän yliopistossa nykykulttuurin tutkimuksen yliopistonlehtorina. Hän on tutkinut vihapuheen vaikutuksia tutkijoihin, tieteeseen ja yhteiskunnan rakenteisiin.

Tieteentekijöiden liiton mukaan Saresma on rohkeasti tuonut julkiseen keskusteluun rankkoja tutkimusaiheitaan, kuten verkkovihan ja vihapuheen.

– Yhteiskunnallisesti on varsin tärkeää, että löytyy tutkijoita, joilla on rohkeutta ja halua tarttua poliittisesti arkoihin tutkimusaiheisiin ja tuoda niitä julkiseen keskusteluun. On tarpeellista valaista sitä, mitä vihapuhe voi merkitä tieteen tekemiselle, tieteelle ja demokraattisen yhteiskunnan rakenteille. Meidän kaikkien etu on, että tutkitaan asioita, jotka eivät tunnu vain mukavilta, sanoo Tieteentekijöiden puheenjohtaja Maija S. Peltola tiedotteessa.

Vuoden tieteentekijä -palkinto myönnetään vuosittain yhteiskunnallisesti aktiiviselle, ansioituneelle tieteentekijälle. Palkinnon arvo on 5 000 euroa.