Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Britanniassa peruttu lukuisia lentoja talvisään vuoksi

Britanniassa talvisää on aiheuttanut merkittäviä häiriöitä lentoliikenteeseen.

Yleisradioyhtiö BBC:n mukaan Lontoon Stanstedin lentokentällä kaikki lentoliikenne keskeytettiin eilisiltana, kun kiitorata suljettiin, jotta se saataisiin puhdistettua lumesta. Lentoja on peruttu Stanstedilla myös tänään, ja matkustajia on kehotettu varautumaan viivästyksiin.

Myös Heathrow'n ja Gatwickin lentokentillä lentoja on peruuntunut ja viivästynyt. Sanomalehti Guardianin mukaan Gatwickin kiitorata suljettiin sunnuntaina väliaikaisesti, ja lentokentällä on peruttu yhteensä jo lähes 130 lentoa eilen ja tänään.

Heathrow'lla peruttiin BBC:n mukaan eilen yli 50 lentoa, kun saapuvien ja lähtevien lentojen määrää rajoitettiin jäätävän sumun vuoksi.

Eri puolilla Britanniaa on voimassa säävaroituksia lumen, jään ja jäätävän sumun vuoksi. Sää on aiheuttanut häiriöitä myös juna- ja tieliikenteeseen.

Viime yö oli Britanniassa tähän mennessä vuoden kylmin, kun Skotlannissa Aberdeenshiressa mittari laski 15,7 pakkasasteeseen, Guardian kertoo.

---

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.