Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

HKScan luopuu Baltian maiden liiketoiminnoistaan

Elintarvikekonserni HKScan myy tytäryhtiönsä Baltian maissa. HKScan Estonia, HKScan Latvia ja HKScan Lietuva myydään virolaiselle Maag Gruppille.

Velaton kauppahinta on 90 miljoonaa euroa. Siitä 20 miljoonan osuus on riippuvainen lihaliiketoiminnan seuraavien vuosien tuloksesta.

Kiinteästä 70 miljoonan euron kauppahinnasta 55 miljoonaa euroa maksetaan yrityskaupan toteuttamisen yhteydessä ja loput seuraavan kolmen vuoden aikana.

– Baltian liiketoimintojen myynti parantaa HKScanin kannattavuutta ja vahvistaa tasetta. Lisäksi myynti edistää mahdollisuuksiamme parantaa tuotannollista tehokkuuttamme ja toteuttaa pitkän aikavälin strategiaamme, jonka tavoitteena on kasvaa monipuoliseksi ruokataloksi, sanoi HKScanin vt. toimitusjohtaja Juha Ruohola tiedotteessa.

Ostaja Maag Grupp on yli 25 vuotta vanha virolainen liha- ja maitotuotteita valmistava elintarvikeyhtiö. Maagin liikevaihto oli 233 miljoonaa euroa viime vuonna, ja sillä on noin 1 000 työntekijää Virossa, Puolassa ja Suomessa.

Kaupan odotetaan toteutuvan ensi vuoden toisella puoliskolla. Toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää Virossa ja Latviassa. Tytäryhtiöiden liiketoiminnot sekä henkilöstö siirtyvät uudelle omistajalle vasta kaupan toteuttamisen yhteydessä.

Baltian tuotantoyksiköt sijaitsevat Viron Rakveressa, Tabasalussa ja Viiratsissa sekä Latvian Jelgavassa. Baltian toimintojen liikevaihto oli viime vuonna 170 miljoonaa euroa ja liiketappio 5,4 miljoonaa euroa. Henkilöstöä kolmessa maassa on keskimäärin noin 1 500. HKScan on toiminut Baltiassa kesästä 1998 asti.

---

Korjattu muotoilua kauppahinnasta klo 18.06: Velaton kauppahinta on 90 miljoonaa.