Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinan viranomaiset myönsivät, ettei koronatartuntojen todellinen määrä ole enää tiedossa

Kiinan kansanterveysviranomaiset myönsivät keskiviikkona, ettei koronatartuntojen todellista määrää maassa pystytä enää seuraamaan. Kiina hylkäsi pitkään noudattamansa nollakoronapolitiikan viime viikolla.

– Monet oireettomat ihmiset eivät enää käy testeissä, joten oireettomien, tartunnan saaneiden ihmisten tarkkaa määrää on mahdotonta tietää, viranomaisten lausunnossa sanottiin.

Kiinan varapääministerin Sun Chunlanin mukaan tartuntojen määrä Pekingissä on kasvamassa nopeasti, kertoi valtiollinen media.

Asiantuntijoiden mukaan Kiinalla on vaikeuksia, mikäli koronatartunnat lähtevät nopeaan kasvuun. Vanhusten rokotesuoja on huono, eivätkä kroonisen rahapulan kourissa kärvistelevät sairaalat selviä äkillisestä potilastulvasta.

Kiina on avaamassa yhteiskuntaa nopeassa tahdissa vuosikausia kestäneiden koronarajoitusten jälkeen. Muun muassa Pekingin viranomaiset ovat ilmoittaneet, että turistimatkat kaupunkiin ja sen ympäristöön ovat jälleen sallittuja.