Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Kirkon jäsenmäärä vähenee tänä vuonna noin 64 000 ihmisellä

Evankelis-luterilaisen kirkon jäsenmäärä on jatkanut laskuaan tänä vuonna. Ennakkoarvion mukaan kirkon jäseniä tulee olemaan vuoden lopussa 65,2 prosenttia Suomen väestöstä, jolloin jäsenmäärä olisi noin 3 626 000, tiedotti Kirkon viestintä perjantaina.

Viime vuoden lopussa kirkon jäsenyys oli 66,5 prosentilla suomalaisista. Tuolloin jäseniä oli noin 3 690 000. Jäsenmäärän väheneminen olisi siis vuodessa noin 64 000 henkilöä.

Jäsenmäärän muutoksiin vaikuttavat kirkkoon liittyneiden, kirkon jäsenyydestä eronneiden, alle yksivuotiaiden kastettujen sekä vuoden aikana kuolleiden määrät.

– Kuluvana vuonna Suomessa havaittu ennätysalhainen syntyvyys ja kasvanut kuolleisuus ovat heijastuneet myös kirkon jäsentilastoihin. Maahanmuutto kasvattaa hieman koko maan väkilukua, mutta kirkon jäsenistö vähenee, tutkija Veli-Matti Salminen Kirkon tutkimuksesta ja koulutuksesta sanoo tiedotteessa.

Koronapandemian alkamisen jälkeen kirkosta eronneiden määrä on noussut jonkin verran, mutta myös kirkkoon liittyneiden määrä näyttää Salmisen mukaan kasvaneen.