Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Expressen: Useita venäläishävittäjiä havaittiin Itämerellä, uskotaan liittyvän Venäjän harjoitukseen

Itämerellä havaittiin maanantaina useita venäläishävittäjiä, kertoo ruotsalaislehti Expressen. Lehden mukaan koneiden uskotaan liittyvän Venäjän sotaharjoitukseen.

Puolustus- ja turvallisuuspolitiikkaa Twitterissä seuraava tili julkaisi maanantai-iltana tviitin, jossa Itämeren kuvailtiin olevan täynnä SU-24-koneita.

Ruotsin puolustusvoimat vahvisti Expressenille Itämerellä lentäneen maanantaina venäläiskoneita.

– Olemme havainneet ne. Näemme heidän liikkeensä ja meillä on hyvin tarkka seuranta, Ruotsin puolustusvoimien viestinnän päivystäjä Mikael Ågren sanoi lehdelle.

Ågrenin mukaan Ruotsin ilmavoimien koneita ei ole lähtenyt seuraamaan venäläishävittäjiä. Venäläisten koneet eivät ole loukanneet myöskään Ruotsin ilmatilaa.

Viime perjantaina Venäjän Itämeren laivasto ilmoitti järjestävänsä suuren sotaharjoituksen. Venäläisen uutistoimisto Interfaxin mukaan harjoitukseen osallistuu noin 1 500 sotilasta, 10 sotalaivaa ja lentokoneita. Harjoituksen pääpaikka on Kaliningradin alueella. Kaliningrad on Itämeren rannalla sijaitseva Venäjän enklaavi, jota reunustavat Puola ja Liettua.