Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

14-vuotias pahoinpideltiin vakavasti, riisutettiin alasti ja yritettiin ryöstää Vantaalla – teosta epäillään joukkoa nuoria

Lastensuojelu on sijoittanut kaikki epäillyt kiireellisesti.

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii 14-vuotiaaseen lapseen kohdistunutta vakavaa väkivallantekoa. Teosta epäillään kuutta muuta alaikäistä.

Poliisin mukaan uhri houkuteltiin marraskuun lopulla Vantaan Hakunilan urheilupuiston läheisyyteen tapaamaan ystäviään. Paikalla hänet kuitenkin yritettiin ryöstää, häntä hakattiin ja potkittiin päähän, poliisi kertoo.

– Lopulta uhri oli teräaseella uhkaamalla riisutettu alasti, sanoo tiedotteessa nuorten tutkintaryhmän rikosylikonstaapeli Pia Katajala.

Yksi epäillyistä tekijöistä kuvasi poliisin mukaan uhrin riisuttamisen ja nöyryyttämisen. Hänet otettiin kiinni tapahtumailtana.

Poliisi kertoo, että uhri pääsi pakenemaan hyppäämällä jyrkänteeltä muutaman metrin korkeudesta alas.

– Uhri on harhaillut metsässä alastomana ja päätynyt noin kilometrin päähän, josta sivulliset henkilöt olivat soittaneet paikalle apua ja auttaneet hänet turvaan, Katajala sanoo tiedotteessa.

Teosta epäillyistä kaksi on poliisin mukaan alle 15-vuotiaita eli he eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa. Muut neljä ovat 15–17-vuotiaita. Epäillyistä yksi on ollut vangittuna ja kolmelle on määrätty matkustuskielto. Lastensuojelu on sijoittanut kaikki epäillyt kiireellisesti, poliisi kertoo.

Asiaa tutkitaan törkeänä pahoinpitelynä, törkeänä ryöstön yrityksenä, vapaudenriistona sekä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapitona ja levittämisenä.