Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Koirarekisterin avaaminen viivästyy vuodenvaihteesta

Ruokaviraston koirarekisterin käyttöönotto viivästyy sovelluskehittäjästä johtuvista syistä, virasto kertoo tiedotteessaan. Koiran haltijoiden asiointipalvelun oli määrä avautua tammikuussa, jolloin koirien mikrosirutus ja rekisteröinti tulevat Suomessa pakollisiksi.

Ruokavirasto ei kerro arviota viivästymisen kestolle, mutta virasto kertoo tiedotteessaan pyrkivänsä avaamaan rekisterin mahdollisimman pian, kunhan sovelluskehittäjä saa asiointipalvelun julkaisukuntoon.

Koirarekisteriin on määrä jatkossa kirjata kaikkien Suomessa vakituisesti oleskelevien koirien tunniste- ja haltijatiedot. Mikrosirutus ja rekisteröinti tulevat pakolliseksi osana maa- ja metsätalousministeriön asetusta. Asetusta ei voida soveltaa rekisteriin tehtävien ilmoitusten osalta ennen kuin rekisteri saadaan käyttöön. Käyttöönoton myöhästymisestä huolimatta koirat tulee tunnistusmerkitä asetuksen määräaikojen mukaisesti ja tunnistusmerkitsijän tulee antaa koiran haltijalle tunnistustodistus.