Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on vanginnut 91-vuotiaan miehen murhasta epäiltynä – tutkija pitää näin iäkästä epäiltyä harvinaisena

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi perjantaina 91-vuotiaan miehen epäiltynä murhasta. Käräjäoikeus vangitsi miehen todennäköisin syin, mikä on kahdesta vaihtoehdosta se, jossa epäilyn tueksi on enemmän näyttöä.

Poliisin mukaan epäilty henkirikos on tapahtunut yksityisasunnossa Hyvinkäällä keskiviikkona 21. joulukuuta. Itä-Uudenmaan poliisi ei ole vielä kertonut, eikä ehkä kerrokaan ihan heti, mistä tapauksessa on kyse.

– Poliisi on tavoittanut tekoon epäillyn henkilön ja hänet on tänään 23.12. vangittu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä kyseiseen henkirikokseen, kertoi tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tero Tyynelä poliisin perjantaina lähettämässä tiedotteessa.

Poliisi jatkaa epäillyn rikoksen tutkintaa.

– Tiedotamme tapauksesta mahdollisesti lisää tutkinnan edetessä, Tyynelä jatkoi.

STT ei tavoittanut Tyynelää kommentoimaan tapauksesta lisätietoja perjantaina.

Murhasta epäillyn asianajaja ei halunnut kommentoida asiaa päämiehensä puolesta STT:lle. Epäillyllä ei ole ollut rikosasioita vireillä viime vuosina Itä-Uudenmaan, Kanta-Hämeen tai Helsingin käräjäoikeuksissa, kuten ei myöskään Helsingin hovioikeudessa.

Tutkija pitää epäillyn ikää harvinaisen korkeana

Helsingin yliopiston Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituutin tutkijatohtori Karoliina Suonpää arvioi STT:lle, että näin iäkäs epäilty henkirikoksessa on Suomessa todella harvinaista.

– Keskimäärin iäkkäämpien henkirikokset kohdistuvat toisiin iäkkäämpiin ihmisiin, Suonpää kertoi ja jatkoi:

– Ainakin parisuhdehenkirikoksissa on joskus ollut hyvinkin iäkkäitä tekijöitä ja uhreja.