Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Pölynimurista ja monitoimikoneesta löytyi 300 000 euron edestä käteistä Helsinki-Vantaalla – Tullin mukaan rahoja yritettiin salakuljettaa Iraniin

Viranomaiset epäilevät, että Suomesta yritettiin salakuljettaa Iraniin 300 000 euron arvosta käteistä rahaa. Rahojen epäillään olevan peräisin rikollisesta toiminnasta.

Tullin mukaan rahat löytyivät Helsinki-Vantaan lentoasemalla viime vuoden keväänä. Turvatarkastuksen työntekijät läpivalaisivat ruumaan meneviä matkatavaroita, kun he huomasivat, että pahvilaatikkoihin pakatun pölynimurin ja monitoimikoneen sisälle oli kätketty useita rahanippuja.

Tullin mukaan rahoja oltiin viemässä Qatarin pääkaupungin Dohan kautta Iraniin. Lain mukaan Euroopan ulkopuolella vietävistä vähintään 10 000 euron käteisvaroista on ilmoitettava Tullille.

Tullin mukaan epäilty on keski-ikäinen pääkaupunkiseudulla asuva mies. Helsingin poliisin mukaan epäilty ei ole Suomen kansalainen.

Viranomaiset eivät kommentoi rahojen käyttötarkoitusta Iranissa

Viranomaiset eivät kommentoi sitä, mihin tarkoitukseen rahojen epäillään olleen menossa Iranissa.

Tulli on tutkinut asiaa törkeänä rahanpesuna. Sen lisäksi Helsingin poliisissa on tutkittu kahta törkeää veropetosta, joista rahojen epäillään olevan peräisin.

Törkeisiin veropetoksiin miehen epäillään syyllistyneen vuosina 2018–2020. Poliisin tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Markus Metsäsen mukaan miehen epäillään jättäneen ilmoittamatta verottajalle henkilökohtaisia tulojaan sekä saamansa 170 000 euron suuruisen lahjan, jonka epäillään liittyvän miehen sukulaisen nimissä olleen kiinteistön kauppaan.

Tutkinnat siirtyvät lähiaikoina syyteharkintaan.