Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väkijoukot juhlivat uuttavuotta maailmalla kahden vuoden koronatauon jälkeen – Ugandassa juhlinta päättyi tragediaan

Ihmiset juhlivat maailmalla vihdoin runsain joukon uuttavuotta kahden koronapandemian hiljentämän uudenvuoden jälkeen. Vuotta 2023 juhlistettiin muun muassa ilotulituksilla, valoesityksillä, konserteilla ja muilla juhlallisuuksilla.

Britanniassa muistettiin myös sotaa käyvää Ukrainaa. Thamesjoen rannalla Lontoossa sijaitseva maailmanpyörä London Eye valaistiin Ukrainan lipun väreillä, sinisellä ja keltaisella, kertoi BBC.

Kiovassa ihmiset kerääntyivät uudenvuodenaattona kaupungin keskustassa olevan joulukuusen luo, kertoi uutistoimisto Reuters.

– Me emme anna periksi. He eivät voi pilata juhliamme, sanoi 36-vuotias Jaryna, joka oli juhlimassa aviomiehensä kanssa. Jaryna oli kietoutuneena hopealankaan ja koristevaloihin.

Ugandan pääkaupungissa Kampalassa uudenvuoden juhlinta päättyi tragediaan, kun yhdeksän ihmistä tallaantui kuoliaaksi ostoskeskuksessa. Kuolonuhrien joukossa oli lapsia.