Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiina kritisoi maasta saapuvilta matkustajilta negatiivisen koronatestin vaativia maita

Kiina kritisoi maita, jotka ovat tuoreeltaan vaatineet Kiinasta saapuvilta matkustajilta negatiivisen koronatestituloksen ehtona maahan pääsylle. Kiina varoitti, että se voisi ryhtyä vastatoimiin.

Muun muassa Australia, Kanada, Britannia, Ranska ja Yhdysvallat ovat päättäneet kiristää maahantulovaatimuksiaan Kiinan heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Vaatimukset koskevat kaikkia Kiinasta saapuvia matkustajia, ei vain Kiinan kansalaisia.

Kiinan ulkoministeriön tiedottajan Mao Ningin mukaan maiden asettamille rajoituksille ei ole tieteellistä perustaa. Hän sanoi tiistaina, että Kiina voisi ryhtyä "vastatoimenpiteisiin vastavuoroisuuden periaatteella".

Tartuntojen määrät lähtivät jyrkkään nousuun aikaisemmin tarkkaa nollalinjaa noudattaneessa Kiinassa, kun maa poisti rajoituksia nopealla aikataululla.

---

Juttua on korjattu klo 12.22: Maat vaativat kaikilta Kiinasta saapuvilta matkustajilta negatiivisen koronatestituloksen ehtona maahan pääsylle, eivät vain Kiinan kansalaisilta, kuten jutussa aikaisemmin virheellisesti ilmaistiin.