Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän avaruusjärjestön entinen johtaja lähetti tylyn lahjan Ranskan suurlähettiläälle – "Te olette vastuussa"

Venäjän avaruusjärjestö Roscosmosin entinen johtaja Dmitri Rogozin on lähettänyt Ranskan Venäjän suurlähettiläälle pommin sirpaleen.

Rogozin väittää saatekirjeessään haavoittuneensa ranskalaisen haupitsin ammuksesta, ja että kirjeen mukana tullut sirpale oli poistettu hänen kehostaan.

– Haavoituin taannoin vakavasti julmassa terrori-iskussa Donetskissa. Olen elossa ainoastaan Venäjän sotilas- ja siviililääkäreiden ammattitaidon ja kärsivällisyyden ansiosta, Rogozin kirjoittaa.

Hän väittää kahden ystävänsä menehtyneen iskussa.

Rogozin syyttää kirjeessään Ranskaa sotarikoksista ja viittaa maan historiaan.

– Ranskan johto petti (entisen presidentti Charles) De Gaullen aatteen ja muuttui yhdeksi Euroopan verenhimoisimmista maista. Maa antautui Washingtonin käskyille ja muuttui Vichyn hallituksen kaltaiseksi nukkevaltioksi.

Vichyn Ranska oli natsi-Saksan ohjailema nukkevaltio toisen maailmansodan aikana. Charles De Gaulle johti samaan aikaan Vapaata Ranskaa.

Kirjeen lopussa Rogozin vaatii suurlähettilästä toimittamaan sirpaleen presidentti Emmanuel Macronille.

– Mitä Ranska tekee tässä konfliktissa, jonka länsipoliitikot synnyttivät slaavilaisten kansojen välille? Te olette maan virallinen edustaja, te olette vastuussa. Kaikki uhrimme ovat omallatunnollanne, aivan kuten fasistisen Ukrainan ilmestyminen Euroopan kartalle on omallatunnollanne.

Asiasta kertoo muun muassa Ukrainska Pravda.