Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediat: Valehteliko Valko-Venäjän Lukašenka Putinille koronatesteistä?

Ukrainalaismedia Ukrainska Pravda uutisoi valkovenäläisten hakkereiden saaneen käsiinsä yli 70 tiedostoa, jotka sisältävät Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenkan koronatestituloksia vuosilta 2021 ja 2022.

Valkovenäläinen Mirror on vahvistanut tiedostojen aitouden.

Suurin osa testeistä on ilmoitettu otetun ennen Lukašenkan tapaamisia Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa. Mukana on myös Lukašenkan pojan Nikolain testituloksia.

Putin on koronapandemian alusta alkaen suojautunut erittäin tiukasti virukselta.

Testitulosten analyysista paljastuu medioiden mukaan epäselvyyksiä. Vanhemman Lukašenkan tuloksissa esiintyy kahta eri passin numeroa, ja yksi Nikolain passinumeroista on sama kuin hänen isällään.

Isä ja poika ovat myös useita kertoja saaneet todistuksen testistä samaan aikaan. Välillä testien ajankohtia on merkitty eri tavalla, vaikka analyysi ja todistuksen allekirjoitus on merkitty samaan ajankohtaan.

Ainakin yhdessä tapauksessa tulossertifikaatti on päivätty aiempaan ajankohtaan kuin testin otto.

Epäselvyyksien vuoksi hakkeriryhmä epäilee, että Lukašenka on saattanut jättää testejä väliin ennen tapaamisiaan Putinin kanssa.