Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi on ottanut Virginiassa kiinni kuusivuotiaan pojan, jonka epäillään ampuneen opettajaansa koulussa

Yhdysvalloissa Virginian osavaltiossa poliisi on ottanut kiinni kuusivuotiaan pojan, jonka epäillään ampuneen opettajaansa koulussa. Newport Newsin kaupungissa tapahtuneesta välikohtauksesta kertovat muun muassa uutiskanava CNN ja uutistoimisto AFP.

Poliisin mukaan kolmissakymmenissä olevan naisopettajan saamat vammat ovat hengenvaarallisia.

Kyseessä ei poliisin mukaan ole vahinko. Poliisin tietojen mukaan ampumista oli edeltänyt opettajan ja pojan riita, jonka jälkeen poika oli ampunut opettajaa kerran.

Poliisipäällikkö Steve Drew kertoi tiedotustilaisuudessa, etteivät muut luokassa olleet oppilaat olleet osallisena ampumiseen.

Poliisin tutkinta on kesken. Epäselvää on muun muassa se, mistä kuusivuotias oli saanut aseen.

Koulutoimenjohtaja haluaa aseet pois nuorten ulottuvilta

Newport Newsin koulutoimenjohtaja George Parker kuvaili CNN:lle olevansa shokissa ja masentunut tapauksen vuoksi.

– Me tarvitsemme koko yhteisön tukea varmistaaksemme, ettei aseita ole nuorten saatavilla, Parker sanoi.

Kaupungin koulut ovat suljettuina tapauksen vuoksi maanantaina.

Yhdysvalloissa kouluampumiset eivät ole harvinaisia. Esimerkiksi viime vuoden toukokuussa Texasin Uvaldessa 19 oppilasta ja kaksi opettajaa sai surmansa kouluampumisessa.

Virginia sijaitsee Yhdysvaltojen itärannikolla pääkaupunki Washingtonin eteläpuolella. Newport News sijaitsee osavaltion kaakkoisosassa lähellä Norfolkin laivastotukikohtakaupunkia. Newport News tunnetaan muun muassa telakkateollisuudesta. Kaupungissa on rakennettu muun muassa Nimitz-luokan lentotukialuksia sekä Los Angeles -luokan ydinsukellusveneitä.