Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lumentulo jatkuu tänään, suuressa osassa maata kehno ajokeli – aamupäivän aikana sattunut useita kolareita

Lunta sataa tänään koko Suomessa Lappia lukuun ottamatta, Ilmatieteen laitos kertoo.

Enimmät sateet painottuvat etelärannikon läheisyyteen, ja esimerkiksi Uudellamaalla lunta voi päivän aikana kertyä jopa kymmenisen senttiä lisää.

Etelässä on hieman pakkasta, mutta iltaa kohden lämpötila voi nousta plussan puolelle.

Maan keskiosissa on 5–10 astetta ja Lapissa paikoin reilut 10 astetta pakkasta.

Varoitukset huonosta ajokelistä ovat voimassa koko maassa Lappia ja Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa ajokeli on iltapäivään asti erittäin huono.

Varsinais-Suomessa ja Uudellamaalla myös jalankulkusään varoitetaan olevan illalla huono, koska jalkakäytävillä oleva lumi tamppautuu liukkaaksi.

Espoossa ja Tampereella usean auton kolareita

Eteläisessä Suomessa on sattunut aamun ja aamupäivän aikana useita liikenneonnettomuuksia. Isoilta henkilövahingoilta on kuitenkin säästytty.

Esimerkiksi Ykköstiellä Uudellamaalla sattui puoli kahdeksan aikaan kaksi onnettomuutta.

Ensimmäinen tapahtui Lohjalla, jossa Pitkämäen tunneli jouduttiin sulkemaan onnettomuuden takia noin tunniksi. Toisessa onnettomuudessa neljä autoa ajoi Espoossa ketjukolarin.

Myös Pirkanmaalla Tampereen seudulla on sattunut useita liikenneonnettomuuksia muun muassa Läntisellä kehätiellä eli Kolmostiellä. Esimerkiksi noin kello 11:n aikaan tiellä kolaroi kaksi henkilöautoa ja kuorma-auto.

Tällä viikolla luvassa hyvää energiasäätä

Keskiviikkona sää lauhtuu, ja lämpötilat kipuavat plussan puolella eteläistä Lappia myöten. Sateet jatkuvat yhä. Suomen lounaisimmissa osissa sateet tulevat vetenä, ja sisämaassa joko lumena tai märkänä lumena.

Energiasää on tällä viikolla Ilmatieteen laitoksen mukaan hyvää tai erittäin hyvää, koska sää on verrattain tuulista ja sää lauhtuu viikon aikana plussan puolelle suuressa osassa maata.

Keskiviikkona energiasää on ennusteen mukaan erittäin hyvä.