Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bidenin jäljiltä löytyi toinenkin erä salaisia asiakirjoja sopimattomasta paikasta

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin aiemman varapresidenttikauden jäljiltä on löytynyt toinenkin erä salaisiksi luokiteltuja asiakirjoja, joita on säilytetty sopimattomasti. Asiasta kertovat NBC News ja muut yhdysvaltalaiset tiedotusvälineet.

Valkoinen talo ei ole kommentoinut tuoreinta löytöä. Bidenin hallinto myönsi aiemmin, että pieni määrä vanhoja salaisia asiakirjoja löytyi Bidenin käyttämästä toimistosta. Bidenin avustajat kävivät läpi myös muut Bidenin käyttämät työtilat asiakirjalöytöjen varalta.

Asiakirjalöydöt ovat mittakaavaltaan paljon pienempiä kuin liittovaltion poliisin FBI:n ex-presidentti Donald Trumpin hallusta takavarikoimat noin 11 000 asiakirjaa, mutta jupakka on silti kiusallinen Bidenin hallinnolle, joka on korostanut eettisiä periaatteitaan Trumpin hallintoon verrattuna.

– Milloin FBI tekee ratsian Joe Bidenin moniin koteihin, ehkäpä jopa Valkoiseen taloon? kysyi Trump sosiaalisen median Truth Social -alustallaan.

Biden on ottanut yhteistyöhaluisemman linjan kuin Trump, jonka kieltäytyminen asiakirjojen luovutuksesta johti ratsiaan tämän Mar-a-Lago-kartanoon Floridassa. Bidenin asianajajat luovuttivat aiemman asiakirjalöydön Yhdysvaltain kansallisarkistolle, jolle jokaisen hallinnon on määrä luovuttaa asiakirjansa kautensa jälkeen.

Oikeusministeri Merrick Garland on määrännyt Bidenin asiakirjoja arvioimaan Trumpin aikana nimitetyn liittovaltion syyttäjän.