Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bidenin asunnosta löytyi lisää turvallisuusluokiteltuja asiakirjoja

Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin asunnosta Delawaresta on löytynyt lisää asiakirjoja, jotka ovat turvallisuusluokiteltuja, Valkoinen talo kertoi lauantaina.

Viisi löydettyä uutta asiakirjaa ovat ajalta, jolloin Biden toimi entisen presidentin Barack Obaman varapresidenttinä.

Torstaina Valkoinen talo myönsi, että pieni määrä salaiseksi luokiteltuja asiakirjoja oli löydetty Bidenin yksityisestä asunnosta Wilmingtonista Delawaressa. Jo aikaisemmin oli kerrottu, että dokumentteja oli löydetty myös ajatushautomosta Washingtonista, missä Bidenilla oli aiemmin toimisto.

Yhdysvalloissa oikeusministeri Merrick Garland kertoi torstaina asettavansa erikoissyyttäjän tutkimaan Bidenin asiakirjalöytöjä. Garlandin mukaan löytöjen "erityiset olosuhteet" vaativat, että tutkintaa varten on nimitettävä erikoissyyttäjä. Syyttäjän tehtävänä on selvittää, rikkoiko Biden lakeja pitäessään hallussaan salaisia dokumentteja.

Biden kertoi aikovansa toimia oikeusministeriön kanssa täydessä yhteistyössä.

Asiakirjalöydöt ovat mittakaavaltaan paljon pienempiä kuin liittovaltion poliisin FBI:n ex-presidentti Donald Trumpin hallusta takavarikoimat noin 11 000 asiakirjaa, mutta jupakka on silti kiusallinen Bidenin hallinnolle, joka on korostanut eettisiä periaatteitaan Trumpin hallintoon verrattuna.