Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkinnanjohtaja HBL:lle: Ullanlinnan taposta epäilty mies on myöntänyt aiheuttaneensa vaimonsa kuoleman

Taposta epäilty 48-vuotias mies on myöntänyt poliisille aiheuttaneensa vaimonsa kuoleman viime joulukuussa Helsingin Ullanlinnassa, kertoi Hufvudstadsbladet (HBL) maanantaina.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tommi Lehtonen kertoo HBL:lle, että tutkintanimike voi vielä muuttua henkirikoksessa murhaksi.

– Ei ole lainkaan poissuljettua, että tutkintanimike muutetaan tulevaisuudessa murhaksi. Tässä on joitain elementtejä, jotka viittaavat siihen, että niin voisi tapahtua, Lehtonen sanoi.

Poliisi tutkii Lehtosen mukaan parhaillaan henkirikoksen mahdollista suunnitelmallisuutta. Lehtosen mukaan epäilty on ollut halukas keskustelemaan poliisin kanssa eikä tämä kiistä rikosta.

– Hän on myöntänyt aiheuttaneensa vaimonsa kuoleman. Meidän on kuitenkin tutkittava perusteellisemmin olosuhteet ja syyt, jotka johtivat siihen.

Teosta epäilty mies on työskennellyt psykiatrina. Poliisi epäilee, että 48-vuotias mies tappoi vaimonsa pariskunnan yhteisessä kodissa aamuyöllä perjantaina 16. joulukuuta. Henkirikos paljastui seuraavana päivänä, kun mies oli siirtämässä uhrin ruumista autoon. Helsingin käräjäoikeus vangitsi teosta epäillyn miehen 20. joulukuuta.