Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Terrafame toimittaa nikkelisulfaattia autojätti Stellantisille – sopimus samaa kokoluokkaa kuin kauppa Renaultin kanssa

Kaivosyhtiö Terrafame ja autojätti Stellantis ovat sopineet sähköautojen akuissa käytettävän nikkelisulfaatin toimituksista. Terrafamen toimitusjohtaja Joni Lukkaroinen kertoo STT:lle, että Stellantis hankkii vuodesta 2025 alkaen nikkelisulfaattia noin 200 000 sähköautoon vuodessa eli noin viidenneksen Terrafamen tuotannosta.

Tilauksen arvoa ei julkistettu. Stellantisin automerkkejä ovat muun muassa Chrysler, Citroen, Dodge, Fiat, Opel ja Peugeot. Stellantis on asettanut tavoitteeksi, että vuoteen 2030 mennessä kaikki sen Euroopassa myytävät autot ovat akkukäyttöisiä sähköajoneuvoja ja että puolet Yhdysvaltojen myynnistä koostuisi akkukäyttöisistä sähköajoneuvoista ja kevyistä kuorma-autoista.

Stellantis aikoo investoida yli 30 miljardia euroa sähköistymiseen ja ohjelmistojen kehittämiseen vuoteen 2025 mennessä.

Terrafame kertoi joulukuussa samankokoisesta sopimuksesta Renault-konsernin kanssa. Kaikkiaan Terrafame pystyy tuottamaan nikkelisulfaattia noin miljoonaan sähköautoon vuodessa. Terrafamen tuottaman nikkelisulfaatin hiilijalanjälki on yksi teollisuuden pienimmistä, yhtiö kertoo.

Lukkaroisen mukaan sekä Stellantis että Renault ovat asettaneet tavoitteeksi hankkia akkukemikaaleja eurooppalaisilta tuottajilta.