Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Helsingin Latokartanon perhesurman tutkinta valmistui: Äidin epäillään myrkyttäneen lapsensa lääkkeillä

Helsingin poliisi on saanut valmiiksi Latokartanon perhesurman tutkinnan. Äidin epäillään murhanneen kouluikäisen poikansa lääkkeillä ja sen jälkeen surmanneen itsensä.

– Lapsen kuolinsyyksi todettiin myrkytys, joka johtui lääkeaineiden yhteisvaikutuksesta. Asunnosta löytyi myrkytyksen aiheuttaneita lääkkeitä ja lääkkeiden pakkauksia, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Poliisi löysi naisen ja tämän lapsen kuolleina heidän asunnostaan maaliskuun lopulla. Heidät löydettiin poliisin tarkastuskäynnillä, joka tehtiin, koska perheeseen ei ollut saatu yhteyttä. Poliisin mukaan pojasta oli tehty katoamisilmoitus. Hänestä oli herännyt huoli, koska hän ei ollut ilmestynyt kouluun.

Poliisi kertoo, että äiti ja lapsi olivat olleet asunnossa kuolleina noin viikon. Poliisin piti murtautua sisälle, koska asunto oli lukittu turvaketjulla ja -lukolla.

Motiivi ei poliisin mukaan selvinnyt

Esitutkinnassa poliisi kertoo tehneensä useita kuulusteluja. Kuulustelluilla ei sen mukaan ollut tietoa tai havaintoja teosta tai sen suunnittelusta. Teon motiivi ei selvinnyt, poliisi kertoo.

Asia ei etene syyteharkintaan, koska rikoksesta epäilty on kuollut.

Poliisi selvitti asiassa myös lastensuojelun toimia. Elokuussa se kertoi, ettei lastensuojelun toiminnassa ole syytä epäillä rikosta. Poliisin mukaan se oli hankkinut suuren määrän asiakirja-aineistoa ja muita tietoja. Esiselvityksen sisältöä ei sen mukaan ollut mahdollista avata tarkemmin aiheen arkaluontoisuuden vuoksi.

Esiselvitys koski ainoastaan lastensuojelua. Muiden viranomaisten toimintaa ei selvitetty.