Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymmenen ihmistä on saanut surmansa Los Angelesin alueella tapahtuneessa joukkoampumisessa

Yhdysvalloissa ainakin kymmenen ihmistä on saanut surmansa Kaliforniassa tapahtuneessa joukkoampumisessa, kertovat paikalliset lainvalvontaviranomaiset.

Lisäksi ainakin kymmenen ihmisen kerrotaan haavoittuneen. Piirikunnan sheriffinviraston edustajan kapteeni Andrew Meyerin mukaan haavoittuneita on viety lukuisiin paikallisiin sairaaloihin. Osa heistä on vakaassa ja osa kriittisessä tilassa.

Ampumisesta epäilty henkilö pakeni Meyerin mukaan paikalta ja on edelleen karkuteillä. Aiemmin on kerrottu epäillyn ampujan olevan miespuolinen.

Ampuminen tapahtui tanssiklubilla Los Angelesin piirikunnassa sijaitsevassa Monterey Parkin kaupungissa, jonka asukkaista suuri osa on aasialaistaustaisia. Alueella oli illan aikana juhlistettu kiinalaista uuttavuotta.

Viranomaisten mukaan ilmoitus ampumisesta saatiin paikallista aikaa lauantaina iltakymmenen jälkeen.

Liian aikaista sanoa, onko kyseessä viharikos

BNO Newsin mukaan ampumapaikan lähistössä on useita aasialaisomisteisia yrityksiä.

Sheriffinvirastoa edustavan Andrew Meyerin mukaan etsivät eivät tiedä, tunsiko ampuja uhrejaan tai oliko ampuminen jollain tavoin kohdistettu isku.

– Me tarkastelemme jokaista kulmaa, Meyer sanoi ja kertoi viranomaisten käyvän valvontakameramateriaalia läpi.

– On vain liian aikaista tietää tässä vaiheessa tutkintaa, onko tämä tapaus viharikos vai ei, hän kertoi toimittajille.

Viranomaiset selvittävät myös kertomuksia siitä, että naapurikaupunki Alhambrassa samankaltaisissa olosuhteissa tapahtunut ampumisyritys liittyisi Monterey Parkin tapahtumiin.

Ampui umpimähkäisesti

BNO Newsin mukaan uuttavuotta oli juhlittu Star Dance Studio -klubin tiloissa. Paikalta otetussa kuvassa näkyi, että rakennuksen sisätiloissa oli lattialla useita ampumisen uhreja.

Uuttavuotta juhlistava festivaali oli järjestetty rakennuksen ulkopuolella, mutta ainakin valtaosa laukauksista, ellei kaikki, oli ammuttu rakennuksen sisätiloissa, BNO News kertoo.

Lähistöllä asuva Wong Wei on kertonut Los Angeles Timesille, että hänen ystävänsä oli ollut klubin sisällä vessassa, kun ampuminen alkoi.

Poistuessaan vessasta ystävä oli nähnyt aseistetun henkilön ja kolme ruumista – kaksi naista sekä henkilön, joka oli ystävän mukaan ollut klubin johtaja. Wein ystävä oli paennut kotiinsa noin iltayhdentoista aikaan.

Wein ystävät olivat kertoneet hänelle, että aseistettu henkilö oli vaikuttanut ampuneen umpimähkään.

Kiväärimies ja mittava määrä ammuksia

Ampumapaikkaa vastapäätä sijaitsevan ravintolan omistava Seung Won Choi kertoi Los Angeles Timesille, että hänen ravintolaansa oli juossut sisälle kolme ihmistä, jotka olivat käskeneet häntä lukitsemaan oven.

Ravintolaan rynnänneiden mukaan alueella oli liikkunut mies konetuliaseen kanssa. Choin mukaan miehellä sanottiin olleen mukanaan runsaasti ammuksia.

BNO Newsin mukaan ampujalla kerrotaan olleen puoliautomaattikivääri.

Los Angeles Timesille pelkällä etunimellä kommentoinut lähistöllä asuva John sanoi tulleensa kotiin iltakymmenen aikoihin ja kuulleensa noin 4–5 laukausta. Tämän jälkeen hän kuuli poliisiautojen saapuvan paikalle.

Hän kertoi olleensa huolissaan, koska tiesi paikalla juhlitun kiinalaista uuttavuotta. Hänen mukaansa alueella järjestetty festivaali oli kuitenkin jo loppunut ja siivottu lauantain osalta hänen saapuessaan paikalle.

Alueella oli aiemmin kymmeniätuhansia juhlijoita

Monterey Parkin kaupungin perjantaina julkaiseman tviitin mukaan juhlien oli lauantaina määrä kestää aamukymmenestä iltayhdeksään.

Los Angeles Timesin mukaan Monterey Parkissa kuukalenterin mukaisen uudenvuoden kunniaksi järjestettävä juhla on yksi alueen suurimmista. Aiemmin lauantaina kymmenettuhannet ihmiset olivat saapuneet paikalle juhlistamaan kaksipäiväisen tapahtuman aloitusta.

Pasadena Star Newsin mukaan Monterey Parkin noin 61 000 asukkaasta 65 prosenttia on aasialaisia ja monet kaupungin asukkaista juhlistavat kiinalaista uuttavuotta.

Sosiaalisessa mediassa jaetuissa videoissa näkyy, kuinka Garvey Avenuen alueella on runsain määrin poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä. Videoissa näkyy myös, kuinka ampumisen uhrit saavat hoitoa paikan päällä.

Uutistoimisto AFP:n tapahtumapaikalla olleiden toimittajien mukaan alueella oli tapahtuneen jälkimainingeissa paljon poliiseja, minkä lisäksi alueita oli eristetty teipein ja yläpuolella lensi helikoptereita.