Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump saa palata Facebookiin ja Instagramiin

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump saa palata Facebookiin ja Instagramiin. Sosiaalisen median palveluiden emoyhtiö Meta on ilmoittanut, että se palauttaa Trumpin tilit kaksi vuotta niiden sulkemisen jälkeen.

Metan mukaan palautettaville tileille on asetettu "suojakaiteet", joiden on määrä estää Trumpia rikkomasta toistamiseen palveluiden käyttöehtoja. Metan mukaan Trumpin tilit palautetaan tulevien viikkojen aikana.

Trump poistettiin laajalti sosiaalisen median palveluista kaksi vuotta sitten Yhdysvaltain kongressitalohyökkäyksen jälkeen. Aiemmin marraskuussa Trumpin tili palautettiin Twitteriin.

Trump on ilmoittanut pyrkivänsä presidentiksi vuoden 2024 vaaleissa. NBC kertoi viime viikolla, että Trumpin edustajat olivat pyytäneet Metaa palauttamaan ex-presidentin Facebook-tilin käyttöön.

Trump: Meta "deplatformasi" minut

Entinen presidentti reagoi tuoreeltaan Metan päätökseen ilkkumalla yhtiötä sen vanhalla nimellä.

– Facebook, joka on menettänyt miljardeja dollareita arvostaan sen jälkeen, kun se "deplatformasi" teidän suosikkipresidenttinne, minut, on juuri julistanut palauttavansa tilini, Trump sanoi omalla Truth Social -alustallaan.

"Deplatforming" on englanninkielisessä maailmassa viime vuosina tunnetuksi tullut käsite, jolla tarkoitetaan ilmaisualustojen rajoittamista esimerkiksi sosiaalisessa mediassa joltakin yksilöltä tai taholta. Perusteluna tähän voi olla muun muassa vihapuhe.

Konservatiivien mukaan tällaiset käytännöt ovat liberaalien poliittisiin vastustajiinsa kohdistamaa sensuuria.

Trumpin mukaan sosiaalisen median kieltoa ei koskaan enää pitäisi tapahtua istuvalle presidentille.