Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etsitkö eduskuntavaaliehdokasta? Tästä pääset Forssan Lehden vaalikoneeseen

Memphis lakkauttaa erikoisyksikön, jonka jäseniä miehen pahoinpitelystä epäillyt poliisit olivat

Memphisin kaupunki on kertonut lakkauttavansa poliisin erikoisyksikön, jonka jäseniä 29-vuotiaan Tyre Nicholsin pahoinpitelystä epäillyt poliisit olivat.

Memphis oli perustanut erikoisyksikön vuonna 2021 vähentämään laitonta toimintaa lisäämällä poliiseja korkean rikollisuuden alueille. Memphisin poliisilaitos ilmoitti lausunnossaan, että on kaikkien etu lakkauttaa kyseinen yksikkö.

– Yksikköön tällä hetkellä kuuluvat poliisit olivat päätöksestä varauksetta samaa mieltä, poliisilaitos ilmoitti.

Poliisit ottivat miehen kiinni ja pahoinpitelivät väkivaltaisesti

Joukko poliiseja otti Nicholsin kiinni 7. tammikuuta, kun tämä oli ensin paennut poliiseja jalkaisin. Poliisit pahoinpitelivät Nicholsia väkivaltaisesti, ja tämä kuoli kolme päivää myöhemmin sairaalassa. Memphiksen kaupunki julkaisi poliisivideot tapahtumista perjantaina paikallista aikaa. Videoilla kuuluu, miten Nichols huutaa äitiään kiinnioton aikana.

Viisi kiinniottotilanteessa mukana ollutta poliisia on erotettu tapauksen takia, ja heitä syytetään muun muassa toisen asteen murhasta, joka vastaa Suomessa tappoa.

Nicholsin kuolema eroaa monista aiemmista mustien miesten kuolemista poliisin käsissä siinä suhteessa, että Nicholsin lisäksi kaikki viisi poliisia ovat niin ikään mustia.

Lauantaina Memphisissä useat kymmenet ihmiset vaativat mielenosoituksessa uudistusta poliisiin.