Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Solidiumin ex-toimitusjohtaja Antti Mäkinen nousemassa Björn Wahlroosin seuraajaksi Sammon hallituksen johdossa

Vakuutuskonserni Sammon hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi ehdotetaan Solidiumin entistä toimitusjohtajaa Antti Mäkistä, Sampo kertoo tiedotteessa.

Sammon nimitys- ja palkitsemisvaliokunta aikoo ehdottaa Mäkisen valintaa Sammon hallitukseen ja sen puheenjohtajaksi toukokuun yhtiökokouksessa.

Nykyinen hallituksen puheenjohtaja Björn Wahlroos on aiemmin ilmoittanut jäävänsä pois Sammon hallituksesta tänä vuonna. Wahlroos on toiminut Sammon hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2009.

Mäkinen toimi valtion pörssiomistuksia hallinnoivan Solidiumin toimitusjohtajana vuosina 2017–2022. Metsäyhtiö Stora Enson hallitusta hän on johtanut vuodesta 2021.

Lisäksi Mäkinen on toiminut urallaan muun muassa johtotehtävissä Nordeassa sekä hallituksen jäsenenä Sammossa ja Metso Outotecissa. Sammon hallituksessa Mäkinen istui vuosina 2018–2021.

Mäkinen on syntynyt vuonna 1961. Hän on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti.

Sammon nimitys- ja palkitsemisvaliokuntaa johtavan Wahlroosin mukaan Mäkisellä on vankka kokemus sekä finanssialasta että suuren pohjoismaisen pörssiyhtiön hallituksen menestyksekkäästä johtamisesta.

Wahlroos sanoo Mäkisen tuntevan Sammon liiketoiminnot ja yrityskulttuurin aiemman hallitustyöskentelyn ansiosta.

– Olen vakuuttunut siitä, että hän on paras henkilö tähän tehtävään ja että hänen nimittämisensä hyödyttää Sampoa, Wahlroos sanoo tiedotteessa.