Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan puolustusneuvoston mukaan Venäjä on jo aloittanut suurhyökkäyksensä, Wagner-johtaja ilmoitti etenemisestä Bahmutin lähistöllä

Ukrainan kansallisen puolustusneuvoston sihteerin Oleksi Danilovin mukaan Venäjä on aloittanut suurhyökkäyksensä Ukrainan itäosassa, kertoo Kyiv Independent, jonka mukaan Danilov puhui asiasta kansallisella televisiokanavalla lauantaina.

– He ovat jo aloittaneet hyökkäyksensä, he eivät vain ole sanoneet sitä julkisesti. Ja joukkomme torjuvat sitä, Danilov sanoi.

Hänen mukaansa Venäjä on kuitenkin kohdannut hyökkäyksessään suuria ongelmia.

– Heidän suunnittelemansa hyökkäys etenee asteittain. Mutta se ei ole sellainen, mitä he odottivat.

Venäjän on aiemmin arveltu aloittavan suurhyökkäyksensä 24. helmikuuta, kun tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyssodan Ukrainaan.

Bahmutin alueen Krasna Hora vallattu?

Venäläisen palkkasotilasyhtiö Wagnerin johtaja ilmoitti sunnuntaina, että Wagner-joukot ovat valloittaneet ukrainalaisen Krasna Horan kaupungin muutaman kilometrin päässä tärkeästä Bahmutista. Venäjä on yrittänyt valloittaa rajuilla hyökkäyksillä Itä-Ukrainan Bahmutia jo kuukausia.

Väitteen Krasna Horan valtauksesta julkisti Wagnerin omistaja Jevgeni Prigozhin. Hänen mukaansa Wagner valtaa Ukrainalta myös Bahmutin.

Esimerkiksi uutistoimisto AFP ei pystynyt itsenäisesti vahvistamaan väitettä Krasna Horan valtauksesta.

Bahmutia ei ole pidetty kovin merkittävänä strategisesti, mutta kaupungista on muodostunut kovien taistelujen myötä symbolisesti tärkeä sekä Ukrainalle että Venäjälle.

Puolisotilaallisen Wagner-ryhmän ja Venäjän armeijan välinen kilpailu on noussut pintaan Bahmutin taistelun aikana, vaikka Kreml kiistää kaiken erimielisyyden.

Ohjusiskuja Harkovaan

Myöhään lauantaina Venäjä teki kolme ohjusiskua koilliseen Harkovan kaupunkiin, Kyiv Independent kirjoittaa.

Asiasta kertoi Harkovan kuvernööri Oleh Synjehubov Telegramissa. Hän sanoo, että iskut aiheuttivat tuhoja kaupungin infrastruktuurille.

Alustavien tietojen mukaan Venäjä käytti iskussa S-300-ilmatorjuntaohjuksia. Lehden mukaan tarkempaa tietoa iskujen tuottamista tuhoista tai mahdollisista uhreista ei vielä ole.

Kuvernööri kehotti ihmisiä pysymään pommisuojissa niin kauan kuin klo 23.45 alkanut ilmahälytys on käynnissä. Ilmahälytys oli sunnuntain vastaisena yönä käynnissä myös Pultavan, Sumyn, Kirovohradin, Dnipropetrovskin ja Luhanskin alueilla.

- - - -

Otsikkoa korjattu kello 14.46: po. Wagner-johtaja, ei Wanger-johtaja.