Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saarikko ei epäile, etteikö Lintilä puhuisi totta meemijupakassa – "Voi jatkaa ministerinä"

Keskustan puheenjohtajan Annika Saarikon mielestä on harmillista, että eduskunnan tietoturvan tekemä selvityskään ei anna aukotonta ja selvää vastausta siitä, mitä elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) whatsapp-viestin yhteydessä todella on tapahtunut. Saarikko kuitenkin sanoo, ettei hänellä ole mitään syytä epäillä, etteikö Lintilä olisi puhunut hänelle asiassa totta.

Saarikko sanoi, että Lintilä voi jatkaa ministerinä, kun media sitä häneltä eduskunnassa kysyi.

– Tunnen hänet pitkältä ajalta. Mika Lintilä on mies, joka voi tuollaisen meemin lähettää, ja jos hän sellaisen olisi lähettänyt, niin hän voisi kyllä sen myös myöntää, Saarikko kommentoi toimittajille eduskunnassa.

Siinä Lintilä teki Saarikon mielestä arviointivirheen, että hän lähti niin voimakkain sanakääntein spekuloimaan ja arvioimaan, mistä viestin lähettämisessä voisi olla kysymys.

– Viittaan siis hänen puheenvuoroihinsa tietoturvasta tai kaappauksesta. Sitä minusta ei olisi pitänyt tehdä, ja tämän arvion olen hänelle myös jo aiemmin kertonut. Tänään (torstaina) hän myös itse julkisesti totesi sen erheelliseksi toimimiseksi.

Saarikon mukaan voi olla, että koskaan ei saada lopullisesti tietää, mitä on tapahtunut. Hän kuitenkin sanoi, että vaikka tapahtumaketju vaikuttaa hyvin kokonaisvaltaisesti kummalliselta, ei ole ilmennyt mitään syytä, miksei hän voisi hyväksyä Lintilän selitystä.

Kalli: Eduskuntaryhmä käy asian läpi

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kalli sanoi myös uskovansa Lintilän sanaan. Kalli sanoi, että eduskuntaryhmä käy asiaa läpi ja kuuntelee ministerin itsensä kertomana eduskunnan tietoturvan tekemän raportin sisällöstä.

– On tietysti hyvä asia, ettei mitään kaappausta tapahtunut. Mahdollinen kaappaus olisi ollut tietoturvan näkökulmasta vakava asia.