Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Satoja lentoja peruttiin Saksassa lakon vuoksi

Kymmenientuhansien matkustajien lennot olivat joko myöhässä tai ne peruttiin kokonaan perjantaina kahdeksan saksalaisen lentokentän työntekijöiden työnseisauksen vuoksi. Saksan suurin lentoyhtiö Lufthansa perui lakon takia yli 1 300 lentoa pelkästään kahdella vilkkaimmalla kentällään Frankfurtissa ja Münchenissä.

Lakon takana ollut ammattiliitto Verdi sanoi lausunnossaan uskovansa, että sillä oli "vahva vaikutus" erityisesti kotimaan lentoihin. Verdi haluaa jäsenilleen 10,5 prosentin ja vähintään 500 euron kuukausipalkan korotuksen sekä paremmat ilta- ja lomakorvaukset.

Verdin puheenjohtajan Frank Werneken mukaan vaatimuksia ollaan valmiita ryydittämään uusilla lakoilla, jos sopua ei muuten saada aikaan.

Saksan lentokenttien yhteenliittymän puheenjohtaja Ralph Beisel puolestaan paheksui lakkoa voimakkaasti ja evästi, että ratkaisut pitäisi löytää neuvottelupöydässä eikä "lentomatkustajien kustannuksella järjestettävillä lakoilla".