Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Argentiinassa poikkeuksellisia sääilmiöitä, lämpötila laski Buenos Airesissa viidessä päivässä yli 30 astetta

Etelä-Amerikassa Argentiinassa on koettu tällä viikolla poikkeuksellisia sääilmiöitä. Maan pääkaupungissa Buenos Airesissa lämpötila laski viidessä päivässä yli 30 astetta.

Maan eteläosasta Patagoniasta saapunut kylmä rintama sai lämpötilan putoamaan Buenos Airesissa viime sunnuntain 38,1 asteesta torstain 7,9 asteeseen. Argentiinan ilmatieteen laitoksen mukaan 7,9 astetta helmikuussa on alhaisin lukema sitten vuoden 1951.

Argentiina on kärvistellyt tämän viikon alussa vielä kuluvan kesän kahdeksannen helleaallon kynsissä, kun lämpötilat maan keski- ja pohjoisosissa ovat huidelleet lähellä 40:tä astetta. Kuitenkin perjantaina Buenos Airesista 600 kilometriä lounaaseen sijaitsevan Sierra de la Ventana -vuoriston matalammilla huipuilla satoi lunta ensimmäisen kerran mittaushistoriassa. Lisäksi Sierra de la Ventanan kaupungissa lämpötila laski –4 asteeseen.

Meteorologi Christian Garavaglian mukaan äärimmäiset lämpötilavaihtelut johtuvat todennäköisesti voimakkaasta La Nina -sääilmiöstä. Garavaglian mukaan La Nina on aiheuttanut sen, että ilma ja maa ovat tavallista kuivempia ja se on johtanut äärimmäisiin lämpötilavaihteluihin.