Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Otto-myrskyn sekoittama liikenne palautui Ruotsissa enimmäkseen normaaliksi – liikenne on viivästynyt ja sähköt katkeilleet useissa Pohjoismaissa

Ruotsissa liikenne on palautunut lauantaina normaaliksi Otto-myrskyn väistyttyä maan yltä. Vielä lauantaiaamuna useita junayhteyksiä jouduttiin perumaan Etelä-Ruotsissa ja Tanskassa myrskyn takia, mutta iltapäivästä lähtien junat kulkivat jo normaalisti.

Myös valtaosaan sähkökatkoista kärsineistä kotitalouksista oli alkuiltaan mennessä saatu palautettua sähköt. Lauantain vastaisena yönä enimmillään yli 16 000 kotitaloutta oli Etelä-Ruotsissa vailla sähköä, ja vielä aamulla sähköttömiä talouksia oli tuhansia.

Ruotsin ja Tanskan välinen Juutinrauman silta jouduttiin perjantaina väliaikaisesti sulkemaan liikenteeltä voimakkaan tuulen takia. Silta avattiin uudelleen liikenteelle varhain lauantaina.

Myös lentoliikenteessä on ollut viiveitä. Kööpenhaminan lentoliikenteeseen myrskyn seuraukset vaikuttanevat koko viikonlopun ajan. Perjantaina Kööpenhaminaan suunnanneita lentoja jouduttiin ohjaamaan muun muassa Amsterdamiin ja Berliiniin.

– Jos aikoo matkustaa, kannattaa olla erityisen kärsivällinen ja pitää itsensä ajan tasalla, kertoi Kööpenhaminan lentoaseman lehdistöpäällikkö Lars Lemche.

Otto-myrsky on vienyt sähköjä sekä hankaloittanut lento- ja tieliikennettä myös Norjassa. Useita lauttavuoroja on lisäksi jouduttu perumaan.