Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoomuksen Häkkänen: Marin johtaa harhaan sote-puheillaan, kokoomus ei ole esittänyt leikkauksia sote-palveluihin

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen sanoo SDP:n puheenjohtajan, pääministeri Sanna Marinin johtavan ihmisiä harhaan sote-puheillaan.

Häkkänen sanoo tiedotteessa, että kokoomus ei ole esittänyt sosiaali- ja terveyspalveluista leikkaamista. Hän sanoo, että kokoomus on esittänyt tulevien vuosien kustannusten kasvun hillitsemistä sote-uudistuksen alkuperäisen tavoitteen mukaisesti.

– VM:n arvion mukaan sote-kustannukset nousevat lähes 1 000 miljoonaa euroa vuodessa. Kustannusten nousu johtaa voimakkaisiin veronkiristyksiin ja velkaantumiseen, ellei kustannuskasvua pyritä hillitsemään, Häkkänen sanoo.

Kokoomus on arvioinut omassa vaaliohjelmassaan, että rakenteellisilla uudistuksilla, kuten muun muassa ulkoistamalla sote-palveluita, voitaisiin saada miljardin euron säästö.

Marin sanoi STT:n puheenjohtajahaastattelussa arvion olevan pötypuhetta.

– Meillä on jo tällä hetkellä pulaa resursseista hyvinvointialueilla, Marin sanoo.

Marin uskoo, että sote-palveluja voidaan järjestää järkevämmin ja tehokkaammin. Rahaa tarvitaan kuitenkin vain lisää, kun Suomen väestö ikääntyy.

– Jos samanaikaisesti väitetään, että sieltä on muka otettavissa ihan valtavasti rahaa pois, niin se ei tarkoita muuta kuin heikompia palveluita ja työntekijöiden potkimista ulos.

Hänestä oikeistopuolueiden puheet ovat ristiriitaisia, kun toisaalta esitetään miljardien säästöjä julkisista palveluista ja toisaalta halutaan taklata hoitajapulaa.