Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tukholman alueen poliisijohtaja löytyi kotoaan kuolleena – poliisin mukaan tapausta tutkitaan epäiltynä murhana

Apulaispoliisiylijohtaja ja Tukholman alueen poliisijohtaja Mats Löfving on löytynyt kotoaan kuolleena, kertoo poliisi tiedotteessa.

– Suuren surun ja hämmästyksen saattelemana sain tiedon, että apulaispoliisiylijohtaja ja aluepoliisijohtaja Mats Löfving on kuollut. Se on erittäin traagista, sanoo poliisiylijohtaja Anders Thornberg tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan poliisi sai paikallista aikaa eilen iltaseitsemän aikaan hälytyksen loukkaantuneesta ihmisestä. Kyse oli Löfvingistä, joka löydettiin kuolleena kotoaan Norrköpingissä.

Poliisi tutkii kuolemantapausta ja selvittää tapahtumien kulkua. Tiedotteen mukaan asiasta ei voida tässä vaiheessa kertoa enempää.

Koska tapahtumista ei ole varmuutta, tutkitaan tapausta poliisin edustajan mukaan epäiltynä murhana, kertovat ruotsalaislehdet Expressen ja Aftonbladet.

– Emme tiedä, mitä tapahtui, emmekä voi sanoa, että rikoksia ei ole tehty. Siksi olemme aloittaneet esitutkinnan murhasta. Se on normaali menettely, kun emme pysty selventämään tapahtunutta, poliisin tiedottaja Dennis Johansson Strömberg sanoo Aftonbladetin mukaan.

Löfving oli kuollessaan 61-vuotias.

Siirrettiin toisiin tehtäviin joulukuussa

Löfving siirrettiin joulukuussa toisiin tehtäviin väärinkäytösepäilyihin liittyneen tutkinnan ajaksi. Tutkinta liittyy Löfvingin ja silloisen tiedustelupäällikön Linda Staafin väliseen suhteeseen.

Löfvingiä on epäilty törkeästä väärinkäytöksestä Staafin tiedustelupäälliköksi nimittämiseen liittyen. Löfving nimitti Staafin tehtävään vuonna 2015, jolloin hän oli Expressenin mukaan sekä apulaispoliisiylijohtaja että entisen keskusrikospoliisin tilalle tulleen NOA-poliisiyksikön johtaja. Samoihin aikoihin hänellä oli myös romanttinen suhde Staafin kanssa.

Lisäksi väärinkäytöstä on epäilty myös liittyen päätökseen myöntää Staafille palvelusase vuonna 2020.

Sen lisäksi että syyttäjä alkoi tutkia tapauksia, nimitti poliisiylijohtaja Thornberg omalla tahollaan erityistutkijan, Runar Vikstenin selvittämään asiaa. Viksten esitteli sisäisen tutkinnan tulokset keskiviikkona.

Viksten ei usko, että Staafin nimittämisen yhteydessä olisi tapahtunut väärinkäytöstä. Sen sijaan Viksten katsoi Löfvingin olleen jäävi neljässä muussa kohtaa, muun muassa antaessaan Staafille palkankorotuksen.

Vikstenin mukaan poliisiylijohtaja Thornbergin tulisi harkita Löfvingin poistamista tehtävästään. Thornberg kertoi keskiviikkona pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että hän käy raportin huolellisesti läpi, minkä lisäksi hän halusi myös keskustella Löfvingin kanssa.

Löfving itse oli kiistänyt syyllistyneensä väärinkäytöksiin.

------

Lähteenä myös uutistoimisto TT.