Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Värvätty venäläinen huitoi toveriaan kirveellä humalassa – komentajan raivokas puhuttelu tallentui videolle

Ukrainan sodasta leviävää materiaalia englanniksi kääntävän WarTranslated -sivuston perustaja julkaisi torstaina videon sodan rintaman venäläisellä puolella kuvatusta tilanteesta, jossa sotilasyksikön korkea-arvoinen upseeri raivoaa venäläisiin sotilasuniformuihin pukeutuneille rintamalle värvätyille miehille.

Puhuttelun syynä on sotilaiden edellisiltana nauttima alkoholi ja siitä aiheutunut vaaratilanne, jossa yksi sotilaista oli tarttunut humalassa kirveeseen ja huitonut sillä palvelustoveriaan.

– Viime yönä toverimme joivat itsensä humalaan yhdessä yksikön komentajan kanssa. Rafis, en odottanut sinulta tällaista ollenkaan, että sallisit tällaista, Rafisin ilmeinen esimies toruu videon aluksi.

Kuvakulman vaihtuessa videolle ilmestyy talviasuun pukeutunut sotilas itkuinen ilme kasvoillaan.

– Tämä sankari tarttui kirveeseen ja alkoi pilkkomaan toveriaan huutaen "tapan sinut"!, upseeri korottaa ääntään riepoitellessaan sotilaan päätä.

Kaksi videolla näkyvää sotilasta estivät kirvesriehujan toiminnan "pieksemällä hänet tohjoksi", upseeri sanoo. Hän kehuu toista sotilaista tämän näyttäessä kirveen osumasta kasvoihin saamaansa haavaa.

– Vittu, vihollinen on täällä ja te olette rintamalla. Monta kertaa olen varoittanut teitä, älkää juoko hyvät miehet! Minä sanoin että näin käy. Aiotteko heittää ensi kerralla kranaatteja?, upseeri huutaa.

Hän haukkuu miehiä aivottomiksi ja sanoo heidän olevan "reunalla". Hän tarttuu jälleen kirveellä riehunutta miestä niskasta.

– Kotiisi lähetetään kirje sinusta. Heidän on tiedettävä sinun pitävän ihmisten pilkkomisesta. Olen aivan ihmeissäni, kirveellä! Kuvittele jos olisit tappanut hänet. Miksi tämä kaikki tapahtui, koska sinä joit! Joisit kotona, mutta miksi juot rintamalla? Jos et pidä olostasi täällä, laske aseesi ja sano "en voi palvella, olen rikki", niin sinut korvataan, puhuttelu päättyy.

Videon kuvausaika- ja paikka ei ole tiedossa, eikä Uutissuomalainen ole vahvistanut niitä itsenäisesti.