Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainan apulaispuolustusministeri: Venäjä yritti lavastaa sotarikoksia Putinin puheen tueksi – pommitti sairaaloita ja kouluja, syytti Ukrainaa

Ukrainan apulaispuolustusministeri Hanna Maliar kertoo Telegramissa, että joukko venäläisiä propagandisteja vieraili H'ersonin alueella ennen presidentti Vladimir Putinin viime tiistaina pitämän puhetta.

Propagandistien tavoitteena oli kerätä kuva- ja videomateriaalia paikallisten oletetusta tuesta venäläisjoukoille.

– Ammattimaiset propagandan tuottajat, journalisteiksi naamioituneena, ovat saapuneet alueelle. He ovat kiireisesti pyrkineet luomaan tekaistuja videoita, joiden tarkoitus on mustamaalata Ukrainan puolustusvoimia ja oikeuttaa miehitysjoukkojen toimet.

Suurin osa kuvamateriaalista kuvattiin Kah'ovkán ja Hola Prystanin piireissä.

Maliarin mukaan propagandistit vierailivat sairaaloissa ja kouluissa, joita Venäjä oli pommittanut ennen propagandistien saapumista.

Kuvamateriaali yritettiin esittää todisteina Ukrainan väitetyistä sotarikoksista.

Lisäksi videomateriaalilla pyrittiin todistamaan venäläisjoukkojen paikallisilta saamaa tukea. Koululaisia kuvattiin muun muassa laulamassa Venäjän kansallislaulua ja kirjoittamassa kirjeitä venäläisille sotilaille.

Kuvamateriaalia pyrittiin käyttämään taustana Putinin tiistaiselle puheelle.

Asiasta uutisoinut Ukrainaska Pravda kuitenkin toteaa, että presidentin puhe itsessään oli epäonnistunut.