Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

HS: Taposta yhdeksäksi vuodeksi vankilaan tuomittu ehdolla eduskuntaan – tuomiot myös törkeästä pahoinpitelystä, huumausainerikoksesta ja rattijuopumuksesta

Henkirikoksesta yhdeksäksi vuodeksi vankilaan tuomittu Samuel Gryning, 41, pyrkii eduskuntaan, uutisoi Helsingin Sanomat.

Lahtelainen Gryning tuomittiin hätävarjelun liioitteluna tehdystä taposta vankeuteen lokakuussa 2011. Lisäksi hän sai joulukuussa 2020 törkeästä pahoinpitelystä korkeimman oikeuden tuomion. Tämä tuomio oli kolme vuotta ja kuusi kuukautta vankeutta.

Tuomiot ovat lainvoimaisia.

Gryning pyrkii kevään eduskuntavaaleissa eduskuntaan Suomen kansa ensin -puolueen sitoutumattomien listalta.

HS:n tiedossa ei ole, että henkirikoksesta tuomittu olisi aiemmin pyrkinyt eduskuntaan, kunnalliseen luottamustoimeen tai europarlamenttiin.

Gryning kommentoi tuomioitaan toteamalla, että niillä ”ei ole käytännössä mitään merkitystä eduskuntavaaliehdokkuuteen liittyen”.

Hän vakuuttaa kertoneensa rikoksistaan puolueelleen. Hänen mukaansa tieto on mennyt myös äänestäjille.

Molemmissa Gryningin väkivaltarikoksissa tekovälineenä oli keittiöveitsi ja uhrina mies.

HS:n mukaan Gryningillä on lainvoimaiset tuomiot myös huumausaineiden käyttörikoksesta ja kolmesta moottorikulkuneuvon kuljettamisesta päihtyneenä.