Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kreikassa yli 30 ihmistä on kuollut junaonnettomuudessa Ateenan ja Thessalonikin välillä

Kreikassa myöhään tiistai-iltana tapahtuneessa vakavassa junaonnettomuudessa kuolleiden määrä on kasvanut ainakin 32 ihmiseen, kertovat pelastusviranomaiset. Ainakin 85 ihmisen on kerrottu loukkaantuneen.

Pelastusviranomaisten mukaan pelastustyöt jatkuivat varhain aamulla onnettomuuspaikalla pääkaupunki Ateenan ja Thessalonikin kaupungin välisellä radalla.

Palokunnan tiedottajan mukaan useita junan vaunuja suistui raiteiltaan hieman ennen puolta yötä. Viranomaisten ja paikallismedian tietojen mukaan onnettomuudessa oli kyse matkustajajunan ja tavarajunan yhteentörmäyksestä. Ateenasta Thessalonikiin matkalla olleessa matkustajajunassa oli tiedottajan mukaan noin 350 matkustajaa.

– Suurin osa matkustajista on viety turvaan, tiedottaja Vassilis Vathrakogiannis kertoi toimittajille.

BBC:n mukaan onnettomuus tapahtui Thessalonikin ja Larissan kaupungin välisellä rataosuudella. Noin 160 000 asukkaan Larissa on Thessalian alueen pääkaupunki ja tärkeä rautatieliikenteen solmukohta.

Kreikan hallitus on järjestänyt hätäkokouksen onnettomuuden vuoksi, ja maan terveysministeri Thanos Plevris on matkustanut paikan päälle.

"En ole nähnyt mitään vastaavaa elämässäni"

Paikallismedian julkaisemissa videoissa on näkynyt palavia junavaunuja ja niiden levittämää savua.

Kreikan median mukaan junaturma on maan historian pahin. Junien yhteentörmäyksen syy ei ole vielä tiedossa.

Pelastus- ja sammutustöihin on osallistunut noin 150 pelastajaa ja 40 ambulanssia.

– En ole nähnyt mitään vastaavaa koko elämässäni. Tämä on traagista. Viisi tuntia tapahtuneen jälkeen löydämme yhä ruumiita, kommentoi yksi uupuneista pelastajista onnettomuuspaikalla.

Yhden junavaunun kerrotaan murskaantuneen täysin. Loukkuun jääneiden ihmisten pelastamista junan rusentuneista osista on luonnehdittu erittäin vaikeaksi. Viranomaisten mukaan lähes 200 ihmistä on viety bussilla Thessalonikiin.

Kreikan valtiollisen ERT-kanavan mukaan yksi junavaunu syttyi törmäyksen jälkeen palamaan ja useita ihmisiä jäi jumiin sen sisälle.

Lähellä onnettomuusaluetta sijaitsevan Tempin kylän pormestari Yorgos Manolis kertoi ERT:lle, että junassa oli monia Thessalonikiin pitkän lomaviikonlopun jälkeen palaamassa olleita opiskelijoita.

Haavisto ja Niinistö osoittivat surunvalittelunsa

Suomen ulkoministeriö ja ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) osoittivat Twitterissä surunvalittelunsa uhrien omaisille.

– Vilpittömät surunvalittelut uhrien omaisille ja Kreikan asukkaille traagisen junaonnettomuuden jälkeen Larissan kaupungin lähellä Kreikassa, ulkoministeriö tviittasi.

Tasavallan presidentin kanslia kertoi Twitterissä, että presidentti Sauli Niinistö on lähettänyt Kreikan presidentille Katerina Sakellaropouloulle kirjeen, jossa hän esittää surunvalittelunsa junaonnettomuuden johdosta.