Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yön uutiskooste | Linja-autoalan lakko alkoi, joka kolmas varusmies ei harrasta ollenkaan säännöllistä liikuntaa

Linja-autoliikenteen lakko on alkanut tänään kello 3 aamuyöllä. Lakon on ennakoitu vaikuttavan erityisesti kaupunkien paikallisliikenteeseen. Myös kaukoliikenteen bussivuoroja voi jäädä ajamatta.

Lakon toteutuminen varmistui, kun Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT hylkäsi eilen annetun sovintoehdotuksen linja-autoalan työriitaan. Työnantajapuolelle sovintoehdotus olisi kelvannut.

Bussilakon on määrä jatkua ensi viikon perjantaihin asti, elleivät osapuolet pääse sitä ennen sopuun.

Joka kolmas varusmies ei harrasta ollenkaan säännöllistä liikuntaa

Joka kolmas varusmies ei harrasta säännöllistä liikuntaa vapaa-ajalla, ilmenee Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreesta tutkimuksesta. Siinä 36 prosenttia varusmiehistä kertoi, ettei harrastanut säännöllistä liikuntaa ja 13 prosenttia kertoi harrastavansa liikuntaa harvemmin kuin kerran viikossa.

Säännöllisesti liikkuvilla varusmiehillä oli enemmän ystäviä ja parempi itsetunto kuin niillä, jotka eivät liiku. Myös suhteet vanhempiin olivat sitä paremmat, mitä enemmän varusmies liikkui.

Kansanedustajat äänestävät Nato-jäsenyydestä

Eduskunta äänestää tänään Suomen Nato-jäsenyydestä. Asiasta annetusta muodollisesta lakiesityksestä keskusteltiin täysistunnossa eilen, jolloin yksittäiset kansanedustajat esittivät sen hylkäämistä. Se johti äänestykseen.

Eduskunta äänesti Nato-jäsenyyden hakemisesta viime keväänä. Silloin hakemista kannatti tuntuva enemmistö kansanedustajista.

Ahtaajien työriidasta haetaan taas ulospääsyä - lakko kestänyt tasan kaksi viikkoa

Ahtausalan työriitaa sovitellaan jälleen tänään iltapäivällä. Työriidan osapuolet ovat Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT ja työnantajia edustava Satamaoperaattorit.

Ahtaajien lakko on nyt kestänyt tasan kaksi viikkoa. Sille ei ole määritelty takarajaa, joten lakko jatkuu kunnes ratkaisu syntyy.

Ahtaajien lakko on hiljentänyt satamat ja siten pysäyttänyt suuren osan Suomen tavaraviennistä ja -tuonnista.

Koirien kiinnipitoaika alkaa tänään

Koirien kiinnipitoaika taajamien ulkopuolella alkaa tänään.

Kiinnipitoaika jatkuu maaliskuun ensimmäisestä päivästä elokuun puoliväliin saakka. Koirien kiinnipitämisellä pyritään suojaamaan luonnoneläinten lisääntymis- ja pesimisrauhaa.

Metsästyslain mukainen kiinnipitoaika koskee yli viiden kuukauden ikäisiä koiria. Koira on pidettävä kytkettynä tai niin, että se on välittömästi kytkettävissä, muistuttaa poliisi.

Kreikassa ainakin 26 on kuollut junaonnettomuudessa Ateenan ja Thessalonikin välillä

Kreikassa tapahtuneessa vakavassa junaonnettomuudessa kuolleiden määrä on kasvanut ainakin 26 ihmiseen, kertovat pelastusviranomaiset. Aiemmin kerrottiin myös yli 80 ihmisen loukkaantuneen.

Pelastusviranomaisten mukaan pelastustyöt jatkuvat onnettomuuspaikalla pääkaupunki Ateenan ja Thessalonikin kaupungin välisellä radalla.

Junan kerrotaan suistuneen raiteilta onnettomuudessa. Britannian yleisradio BBC kertoo paikallismedian tietojen pohjalta, että onnettomuudessa olisi kyse matkustajajunan ja tavarajunan yhteentörmäyksestä. (Lähde: AFP)

Politico: Unkarin parlamentti aloittaa tänään keskustelun Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksistä

Unkarin parlamentti aloittaa tänään keskustelun Suomen ja Ruotsin jäsenyydestä sotilasliitto Natossa, kertoo Politico-lehti. Asian käsittelyä on siirretty useita kertoja viime syksystä lähtien.

On edelleen epäselvää, milloin parlamentti päättää ratifioinneista, mutta äänestystä on Politicon mukaan uumoiltu maaliskuun loppupuolelle.

Unkari on aikaisemmin ilmoittanut lähettävänsä delegaation Suomeen ja Ruotsiin keskustelemaan aiheista, joihin se haluaisi muutoksia.

Unkari ja Turkki ovat ainoat Nato-maat jotka eivät vielä ole hyväksyneet Suomen ja Ruotsin jäsenyyttä.

Taistelut Bahmutista vain kiihtymään päin, sanoo Zelenskyi

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on sanonut jokailtaisessa puheessaan kansalleen tiistaina, että Itä-Ukrainan rintaman Bahmutin kaupungista käytävät taistelut ovat vain kiihtymään päin. Venäjän joukot ovat yrittäneet vallata kaupunkia kuukausitolkulla.

Zelenskyin mukaan Venäjä ei piittaa ollenkaan siitä, kuinka paljon ihmishenkiä se hukkaa jatkuvissa hyökkäyksissään ukrainalaisten asemiin.

Ukrainan on arveltu joutuvan ennen pitkää vetäytymään kaupungista, mutta toistaiseksi maan hallinto ei näytä antavan periksi. Ukrainan asevoimien mukaan Bahmutiin lähetetään lisäjoukkoja, kertoo Kyiv Independent. (Lähde: AFP)

Twitter päivitti käyttöehtojaan väkivaltaisen puheen osalta, julistaa nollatoleranssia vakavissa tapauksissa

Sosiaalisen median viestipalvelu Twitter on päivittänyt käyttöehtojaan väkivaltaisen puheen osalta. Asiasta uutisoi muun muassa Hill-lehti.

Uusissa käyttöehdoissa kielletään muun muassa väkivallalla uhkaaminen, siihen yllyttäminen sekä väkivallan glorifiointi. Palvelu julistaa nollatoleranssia, ja useimmissa tapauksissa sääntöjen rikkomisen kerrotaan johtavan käyttäjätilin pysyvään poistoon.

Twitterin mukaan vähemmän vakavissa tapauksissa seurauksena voi olla tilapäinen käyttökielto ja varoitus.

Twitterin viime vuonna ostanut miljardööri Elon Musk on luonnehtinut itseään absoluuttisen sananvapauden kannattajaksi.

CNN: Yhdysvalloissa alkuvuoden aikana jo viisi vaaratilannetta lentoliikenteessä, tuorein maanantaina

Yhdysvalloissa on tapahtunut alkuvuoden aikana jo viisi vaaratilannetta lentoliikenteessä, kertoo uutiskanava CNN verkkosivuillaan. Tuorein vaaratilanne tapahtui maanantaina, kun JetBluen matkustajakone ja liikelentokone olivat vaarassa törmätä Bostonissa Loganin lentokentällä.

JetBluen Embraer E190 -mallinen kone oli laskeutumassa, kun Learjet-mallin liikelentokone lähti nousukiitoon risteävältä kiitotieltä. JetBluen koneen ohjaaja keskeytti laskun ja teki ylösvedon.

Edellinen vaaratilanne oli viime perjantaina Kalifornian Burbankissa. Muut alkuvuoden vaaratilanteet ovat tapahtuneet Honolulussa, Austinissa ja New Yorkissa JFK:n lentokentällä.

Ilman Barkovia pelanneelle Floridalle tärkeä voitto, Anton Lundell teki voittomaalin

Jääkiekon NHL:ssä kiivaasti pudotuspelipaikkaa jahtaava Florida Panthers on voittanut toisen floridalaisjoukkue Tampa Bay Lightningin maalein 4–1.

Floridan 2–1-voittomaalin viimeisteli Anton Lundell jo ottelun avauserässä. Myös Eetu Luostarinen onnistui ottelussa tehtyään 3–1-maalin.

Florida joutui otteluun ilman kapteeniaan Aleksander Barkovia, joka oli loukkaantuneena sivussa. Florida ei ole kertonut tarkemmin Barkovin poissaolon syytä. Hyökkääjä oli nyt toisen peräkkäisen ottelun poissa.