Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sitran yliasiamieheksi hakivat muun muassa presidentin kansliapäällikkö Hiski Haukkala ja THL:n pääjohtaja Markku Tervahauta

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran yliasiamieheksi on hakenut 20 henkilöä. Haku tehtävään päättyi keskiyöllä.

Yliasiamieheksi on hakenut muun muassa presidentin kansliapäällikkö Hiski Haukkala, joka on toiminut vuodesta 2021 presidentti Sauli Niinistön kansliapäällikkönä. Haukkala oli toivonut, ettei hänen nimeään julkistettaisi haun yhteydessä.

Hakijoita ovat myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtaja Markku Tervahauta, Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori ja THL:n tutkimusprofessori Heikki Hiilamo, opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja, entinen Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtaja ja vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen, työ- ja elinkeinoministeriön alivaltiosihteeri, entinen Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Elina Pylkkänen, Helsingin yliopiston ja Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen (VATT) julkistalouden professori Roope Uusitalo sekä Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls.

Hakijoissa on myös useita Sitran nykyisiä työntekijöitä.

Tehtävään valitaan määräajaksi vuoden 2028 loppuun.

Sitran nykyinen yliasiamies, vuodesta 2020 tehtävässä toiminut entinen pääministeri Jyrki Katainen on ilmoittanut jättävänsä tehtävän ensi kesänä. Entinen pääministeri Katainen kertoi tammikuussa ryhtyvänsä kesäkuussa suomalaistaustaisen kasvuyrityksen osakkaaksi.

Itseään tulevaisuustaloksi kutsuvan Sitran tehtävänä on ennakoida yhteiskunnan muutoksia ja auttaa kehittämään Suomea pitkällä aikavälillä.