Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fintraffic: Bussilakon ajan henkilöautoliikenne on ollut sujuvaa – Linja-autoliikenteen ja huoltokorjaamoiden työriitaan ei sopua torstaina

Bussilakon ajan henkilöautoliikenne on ollut sujuvaa, kertoi liikenteenohjausyhtiö Fintraffic torstaina. Linja-autoalan lakko ei ole Fintrafficin mukaan juurikaan näkynyt maanteillä työmatkaliikenteessä.

Keskiviikon ja torstain henkilöautoliikenne on sujunut lähes normaalin arkipäiväliikenteen tapaan, ja työmatkaliikenteen määrissä on ollut vain hienoista kasvua.

Fintraffic muistutti kuitenkin, että ajoittaista jonoutumista voi paikoitellen syntyä ruuhkatunteina. Tästä johtuen lähipäivien liikkumiseen teillä on hyvä varata normaalia enemmän aikaa, ja omaa liikkumista on viisasta suunnitella etukäteen.

– Autolla matkaavien kannattaa suosia nyt erityisesti kimppakyytejä. Mahdollisuuksien mukaan liikkumista kannattaa myös ajoittaa vilkkaimpien työmatka-aikojen ulkopuolelle, jotta maantieliikenne saadaan sujumaan jouhevasti, sanoo liikennekeskuspäällikkö Sanna Piilinen Fintrafficista tiedotteessa.

Työriidan ratkomista on tarkoitus jatkaa perjantaina

Linja-autoliikenteen ja huoltokorjaamoiden työriidassa ei torstaina saavutettu sopua. Sovittelija Jukka Ahtela kirjoitti Twitterissä, että työriidan sovittelua jatkettiin kuitenkin rakentavalla mielellä.

Työriidan ratkomista on tarkoitus jatkaa perjantaina aamupäivällä.

Osapuolina työriidassa ovat Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT sekä Autoliikenteen Työnantajaliitto ALT.

Linja-autolakko alkoi keskiviikkona, ja sen on määrä kestää ensi viikon perjantaihin asti, elleivät osapuolet pääse sitä ennen sopuun.

Liikenteenohjausyhtiö Fintraffic kertoi torstaina, että bussilakon ajan henkilöautoliikenne on ollut sujuvaa. Keskiviikon ja torstain henkilöautoliikenne on sujunut lähes normaalin arkipäiväliikenteen tapaan, ja työmatkaliikenteen määrissä on ollut vain hienoista kasvua.

----

Korjattu aiempaa uutista: Uutisessa kirjoitettiin virheellisesti lakon alkaneen tiistaina, vaikka todellisuudessa se alkoi keskiviikkona.