Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukrainalaisviranomaiset kertovat ainakin kolmen kuolleen ohjusiskussa kerrostaloon

Ainakin kolme ihmistä on kuollut Venäjän ohjusiskussa Ukrainan eteläosassa sijaitsevassa Zaporizhzhjan kaupungissa. Asiasta kertovat ukrainalaisviranomaiset.

Ohjus osui viranomaisten mukaan kerrostalorakennukseen.

Ukrainan poliisi kertoi Facebookissa, että nukkumassa olleet asukkaat jäivät loukkuun raunioiden alle.

Kaupungin pormestarin Anatoli Kurtjevin mukaan seitsemän iskussa loukkaantunutta ihmistä kuljetettiin sairaalaan. Joukossa on raskaana oleva nainen.

Tammikuussa Venäjän kerrostaloon tekemä isku tappoi ainakin 45 ihmistä Dnipron kaupungissa. Tuolloin uhrien joukossa oli kuusi lasta.

Venäjä väittää liittäneensä Donetskin, Luhanskin, Hersonin ja Zaporizhzhjan alueet itseensä sen jälkeen kun alueilla oli järjestetty valekansanäänestykset asiasta. Ukraina ja länsimaat tuomitsevat niin kutsutut kansanäänestykset ja alueliitokset.

Brittitiedustelu: Liikkuminen Ukrainassa vaikeutuu lämpenevän sään takia

Lämpenevä sää tekee liikkumisesta Ukrainan läpi vaikeampaa, arvioi Britannian puolustusministeriö tuoreessa tiedusteluraportissaan. Sen mukaan tämä hyödyttää tyypillisesti sodan puolustautuvaa tahoa eli Ukrainaa.

Lämpötilat ovat nousseet laajalti nollan yläpuolelle, mikä on aiheuttanut mutaisia olosuhteita Ukrainan alueella.

Brittien tiedusteluraportin mukaan on lähes varmaa, että maaliskuun puoleenväliin mennessä Ukrainan läpi liikkuminen on vaikeimmillaan lämpötilojen noustessa edelleen. Tämä hidastaa maaoperaatioita ja haittaa raskaampien panssaroitujen ajoneuvojen liikkumista maastossa, etenkin Bahmutin alueella.

Scholz: Ukrainan kanssa käydään keskusteluja turvatakuista

Saksa ja sen liittolaiset käyvät Ukrainan kanssa keskusteluja turvatakuista maan tulevaisuutta varten, sanoo Saksan liittokansleri Olaf Scholz.

Turvatakuisiin sisältyy olettamus siitä, että Ukraina puolustaa itseään sodassa onnistuneesti, Scholz sanoi puheessaan Saksan parlamentille.

Scholz matkustaa huomenna Yhdysvaltoihin, jossa hän tapaa presidentti Joe Bidenin.

Yhdysvaltalaislehti Wall Street Journal kirjoitti viime viikolla, että Saksa, Ranska ja Britannia näkevät Ukrainan ja sotilasliitto Naton lähentymisen keinona kannustaa Ukrainaa rauhanneuvotteluihin Venäjän kanssa.

Lehden mukaan Ukrainan länsiliittolaisten keskuudessa on kasvavia epäilyjä siitä, pystyykö Ukraina valtaamaan takaisin kaikki alueet, jotka Venäjä on ottanut hallintaansa.

Scholz sanoi puheessaan, että mikään ei viittaa siihen, että Venäjän presidentti Vladimir Putin olisi tällä hetkellä valmis neuvottelemaan oikeudenmukaisesta rauhasta..