Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kreikan junaturman aiheuttajaksi epäillyn asemapäällikön kuuleminen oikeudessa siirtyy

Kreikassa maan historian pahimmasta junaturmasta osaltaan vastuussa olevan asemapäällikön esiintyminen oikeudessa siirtyy lauantailta sunnuntaille, kertoo hänen asianajajansa.

Asianajaja Stefanos Pantzartzidisin mukaan jutussa on ilmennyt tärkeitä uusia yksityiskohtia, joihin on perehdyttävä.

Asemapäällikköä epäillään kuolemantuottamuksesta, ja häntä uhkaa elinkautinen vankeus.

Kreikan keskiosassa sijaitsevan Larissan kaupungin 59-vuotias asemapäällikkö on tunnustanut olleensa osallinen, mutta hänen asianajajansa mukaan turmaan vaikutti myös muita syitä.

– Päämieheni on myöntänyt oman osansa vastuusta, mutta älkäämme keskittykö puuhun, kun sen takana on kokonainen metsä, sanoi asianajaja Pantzartzidis.

Valtiollisen ERT-yleisradioyhtiön mukaan asemapäällikkö oli ehtinyt olla virassaan vain 40 päivää ja oli saanut toimeensa vain kolmen kuukauden koulutuksen. Vahvistamattomien tietojen mukaan hän oli asemalla yksin, vaikka kyseessä tiedettiin olevan erittäin vilkas matkustusviikonloppu.

Ainakin 57 ihmistä sai surmansa, kun matkustajajuna ja tavarajuna törmäsivät Ateenan ja Thessalonikin kaupungin välisellä rataosuudella, lähellä Larissan kaupunkia. Uhrimäärä noussee edelleen, sillä kymmenkunta ihmistä on kateissa.

Laajoja mielenosoituksia

Kreikassa oli eilen laajoja maan hallinnon vastaisia mielenosoituksia, joissa protestoitiin sitä, ettei raideliikenteen turvallisuutta ole parannettu, vaikka ongelmat ovat olleet tiedossa.

Huono johtaminen, huono huolto ja vanhentuneet laitteet ovat olleet Kreikan reilun 2 500 kilometrin laajuisen rautatieverkoston vaivana jo vuosikymmenten ajan.

Rautatietyöntekijöiden ammattiliiton mukaan Ateenan ja Thessalonikin välisen rataosuuden turvallisuusongelmat ovat olleet tiedossa jo vuosia.

Kreikan poliisi kertoi perjantaina suorittaneensa tutkinnan Larissan juna-asemalla. Poliisin mukaan se takavarikoi asemalta kaikki asiakirjat, jotka voivat auttaa tutkinnassa. Oikeuslähteiden mukaan tämä voi tarkoittaa sitä, että tarkoituksena on käynnistää tarvittaessa rikosoikeudellinen menettely Hellenic Train -rautatieyhtiön johtoa vastaan.

Maan pääkaupunkiin Ateenaan ja muihin suuriin kaupunkeihin on luvassa lisää protesteja kuluvana viikonloppuna.