Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ratkaiseva äänestys peruttiin – EU:n polttomoottorikielto vastatuulessa Saksan vastustuksen vuoksi

Euroopan unionin piti ensi tiistaina ministeritason kokouksessa sinetöidä polttomoottoriautojen myyntikiellon alkaminen vuonna 2035. EU:n neuvoston puheenjohtajanamaana toimiva Ruotsi ilmoitti kuitenkin sunnuntaina, että aihe on poistettu kokouksen asialistalta.

Syynä siirtoon on Saksan viime hetken vaatimus, jonka mukaan "ympäristöystävällisiä polttoaineita käyttävien polttomoottoriautojen" on vapauduttava täyskiellon ulkopuolelle.

Saksalla on tiettävästi muitakin muutosehdotuksia. Saksan liikenneministeri Volker Wissing totesi perjantaina maan parlamentissa, ettei "liian kunnianhimoinen" lakimuutos ole hyväksyttävissä.

Saksa haluaa tietenkin myös puolustaa oman autoteollisuutensa työpaikkoja, joita autokannan sähköistäminen vääjäämättä vähentäisi.

Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Saksan liittokansleri Olaf Scholz yrittävät EU-lähteiden mukaan ratkoa ongelmaa maanantaina.