Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Sanomien vastaavaksi päätoimittajaksi on valittu Erja Yläjärvi – "Vakuutti journalistisella näkemyksellään"

Helsingin Sanomien (HS) vastaavaksi päätoimittajaksi on valittu Erja Yläjärvi, 46, kertoo Sanoma Media Finland tiedotteessaan. Yläjärvi aloittaa HS:n vastaavana päätoimittajana 4. päivä syyskuuta.

Yläjärvi siirtyy tehtävään Hufvudstadsbladetin vastaavan päätoimittajan paikalta. Hänet valittiin tuohon tehtävään toissa vuonna. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Iltalehden vastaavana päätoimittajana ja HS:n toimituspäällikkönä vuosina 2013–2018.

Sitä ennen Yläjärvi on työskennellyt myös Kouvolan Sanomien päätoimittajana sekä uutistoimisto STT:ssä uutispäällikkönä ja Brysselin-kirjeenvaihtajana. Yläjärvi on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereen yliopistosta.

– Erja Yläjärvi vakuutti journalistisella näkemyksellään ja johtamiskokemuksellaan, lehteä julkaisevan Sanoman hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä kertoo tiedotteessa.

"Vallankumousta ei ole luvassa"

Erja Yläjärvi sanoo palaavansa tyytyväisenä Helsingin Sanomiin, jossa hän on ollut aiemmin toimituspäällikkönä.

– Odotan innolla paluuta suomenkieliseen mediaan, hän sanoo STT:lle.

Yläjärvi ei osaa vielä sanoa, mitkä asiat hän aikoo ottaa päätoimittajana ensimmäisenä työn alle. Hän huomauttaa, että moni asia tulee jatkumaan ennallaan.

– Hesari tulee ilman muuta minun johdollani edelleen panostamaan yhteiskunnalliseen sisältöön, kulttuuriin, tieteeseen, hyvinvointiin, näihin aihepiireihin, mitä se tekee jo nyt. Niihin ei ole sellaista vallankumousta kyllä minun johdollani lainkaan luvassa.

Yläjärvi katsoo, että tässä ajassa journalismia uhkaa erityisesti yhteiskunnassa vallitseva toisinaan kyyninen, repivä ja helposti pöyristyvä tunnelma. Jos se leviää myös uutisjournalismiin, se voi olla luotaantyöntävää.

– Että ihminen haluaa maksaa ja joka päivä siihen sisältöön palata, siitä täytyy kuitenkin keskimäärin tulla sellainen tunne, että tämä parantaa minun elämääni eikä tee minusta kyynistä ja vihaista ihmistä. Tämä ei tietenkään tarkoita, että tehtäisiin surullisista uutisista teennäisesti positiivisia, hän sanoo.

Yläjärvi aikoo jatkaa Hufvudstadsbladetissa ainakin kesään asti.

Entinen päätoimittaja Kaius Niemi syytteessä törkeästä rattijuopumuksesta

HS:n entinen vastaava päätoimittaja Kaius Niemi siirtyi sivuun jäätyään marraskuussa kiinni humalassa ajamisesta. Niemi ilmoitti heti tuoreeltaan, ettei näe mahdollisuutta jatkaa tehtävässä.

HS:n haastattelussa Niemi sanoi, että hänen tarkoituksenaan oli ollut siirtää autonsa viereiseen kadunvarsiparkkiin odottamaan noutoa. Lehden mukaan järjestyksenvalvojat estivät Niemen pääsyn pysäköintitilasta ja pyysivät tätä ajamaan auton takaisin parkkiin. Peruuttaessaan Niemi kolhi autoaan lievästi.

Niemen syytettä törkeästä rattijuopumuksesta on määrä käsitellä Helsingin käräjäoikeudessa huhtikuussa. Asianajaja Kai Kotiranta on sanonut, että Niemi kiistää törkeän tekomuodon.

– Niemi on äärimmäisen pahoillaan tapahtuneesta ja katuu tekoaan. Hän on myöntänyt perusmuotoisen teon mutta kiistää törkeän tekomuodon.

Niemen poisjäännin jälkeen väliaikaisena vastaavana päätoimittajana on toiminut Antero Mukka. Hän jatkaa tuossa tehtävässä Yläjärven tuloon asti.

Helsingin Sanomia julkaiseva Sanoma Media Finland on STT:n enemmistöomistaja.